Tort cu caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu caise

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar si un plic de creme Ole de ciocolata;
  • Crema: 1 borcan (800 g) compot de caise, 1 iaurt (450 g), 150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina.

Mod de preparare

Blatul l-am facut urmand reteta de krem a la krem: albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat treptat si galbenusurile si apoi praful de crema, ajutandu-ma de mixer, pentru incorporare. Compozitia am turnat-o in forma de tort si am introdus-o in cuptor. Blatul, odata copt si racit, l-am taiat in doua.

Din compotul de caise (eu am folosit compot productie proprie) am pastrat cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul le-am pasat cu mixerul; am adaugat iaurtul si zaharul (150 g) si am mai mixat putin. Gelatina am hidratat-o cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care am dizolvat-o la bain marie, pana s-a fluidizat (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata am pus-o in compozitia de caise si iaurt si am dat-o putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment am amestecat-o cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).

Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Am asezat prima felie de blat, am insiropat-o cu putina zeama din compot; am asezat pe suprafata blatului feliile de caise puse deoparte. Am turnat crema cu caise, iaurt si frisca, am nivelat, am asezat a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), am insiropat; am dat tortul la rece circa 4 ore.

L-am scos din frigider, am inlaturat inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de caisa sa ajunga in partea de jos a tortului).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise