autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu caise

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar si un plic de creme Ole de ciocolata, Crema: 1 borcan (800 g) compot de caise, 1 iaurt (450 g), 150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blatul l-am facut urmand reteta de krem a la krem: albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat treptat si galbenusurile si apoi praful de crema, ajutandu-ma de mixer, pentru incorporare. Compozitia am turnat-o in forma de tort si am introdus-o in cuptor. Blatul, odata copt si racit, l-am taiat in doua.

Din compotul de caise (eu am folosit compot productie proprie) am pastrat cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul le-am pasat cu mixerul; am adaugat iaurtul si zaharul (150 g) si am mai mixat putin. Gelatina am hidratat-o cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care am dizolvat-o la bain marie, pana s-a fluidizat (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata am pus-o in compozitia de caise si iaurt si am dat-o putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment am amestecat-o cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).

Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Am asezat prima felie de blat, am insiropat-o cu putina zeama din compot; am asezat pe suprafata blatului feliile de caise puse deoparte. Am turnat crema cu caise, iaurt si frisca, am nivelat, am asezat a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), am insiropat; am dat tortul la rece circa 4 ore.

L-am scos din frigider, am inlaturat inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de caisa sa ajunga in partea de jos a tortului).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si gem de caise

Tort cu ciocolata si gem de caise

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea

9 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Va multumesc mult pentru aprecieri!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte bun si frumos.

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    f.bune retetele de deserturi date de tine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Delicios, am salvat reteta. Felicitari Alexandrina!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      meserias!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      super gustos ador tortu care are iaurt

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Foarte bun.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Arata minunat .......!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri de zahar si un plic de creme Ole de ciocolata
  • Crema: 1 borcan (800 g) compot de caise
  • 1 iaurt (450 g)
  • 150 g zahar
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 2 pliculete gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat