autor:

» » Torturi

Tort cu caise

Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
1 blat de tort (din cumparat), , Pt crema de caise:, 250 g caise din compot, 1 iaurt mic cu caise, 250 ml frisca, 50 g zahar pudra, 7 g gelatina, , Pt glazura:, 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte), 150 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Crema:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.
Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.
Dam la frigider pt minim -3 ore.

Glazura:
Punem frisca lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.

Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.
L-am ornat cu bucati de caise si bombonele pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu blat de caise

Tort de ciocolata cu blat de caise

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau

29 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort cu caise

Tort cu caise

Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Ioana (Maestru bucatar) , 29 iulie 2010

    O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort (din cumparat)
  • Pt crema de caise:
  • 250 g caise din compot
  • 1 iaurt mic cu caise
  • 250 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Ioana (Maestru bucatar)

O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
torturi cu fantezie