Tort cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort (din cumparat)
  • Pt crema de caise:
  • 250 g caise din compot
  • 1 iaurt mic cu caise
  • 250 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Crema:

Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra

pana acesta se topeste.

Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).

Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.

Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.

Dam la frigider pt minim -3 ore.

Glazura:

Punem frisca lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.

Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.

Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.

L-am ornat cu bucati de caise si bombonele pentru ornat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise