autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu caise

Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
1 blat de tort (din cumparat), , Pt crema de caise:, 250 g caise din compot, 1 iaurt mic cu caise, 250 ml frisca, 50 g zahar pudra, 7 g gelatina, , Pt glazura:, 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte), 150 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Crema:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.
Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.
Dam la frigider pt minim -3 ore.

Glazura:
Punem frisca lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.

Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.
L-am ornat cu bucati de caise si bombonele pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie,

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana (Maestru bucatar) , 29 iulie 2010

    O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort (din cumparat)
  • Pt crema de caise:
  • 250 g caise din compot
  • 1 iaurt mic cu caise
  • 250 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Ioana (Maestru bucatar)

O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni