autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu caise

Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
1 blat de tort (din cumparat), , Pt crema de caise:, 250 g caise din compot, 1 iaurt mic cu caise, 250 ml frisca, 50 g zahar pudra, 7 g gelatina, , Pt glazura:, 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte), 150 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Crema:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.
Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.
Dam la frigider pt minim -3 ore.

Glazura:
Punem frisca lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.

Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.
L-am ornat cu bucati de caise si bombonele pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si gem de caise

Tort cu ciocolata si gem de caise

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea

10 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu caise rapid și răcoros

Tort cu caise rapid și răcoros

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop

8 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana (Maestru bucatar) , 29 iulie 2010

    O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort (din cumparat)
  • Pt crema de caise:
  • 250 g caise din compot
  • 1 iaurt mic cu caise
  • 250 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Ioana (Maestru bucatar)

O sa adaug si fotografiile, dar deocamdata sunt noua pe site si nu ma descurc!! :((((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de ciocolata