Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3 minute, sau pina se intareste. Zaharul pudra se incorporeaza la sfirsit. Daca smintina nu se intareste in 3-4 minute, se adauga pe rind cele doua pliculete de intaritor de frisca si apoi zaharul pudra vanilat. Frisca se pastreaza la frigider pina la utilizare.
Blatul de tort se taie transversal in doua (in cazul in care nu este cumparat gata taiat), urmind a fi insiropat cu siropul de la compotul de caise.
Crema de vanilie rapida se prepara conform instructiunilor de pe plic (se bate cca 3 minute impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si o cana de lapte)
Partea de jos a blatului, baza tortului,se insiropeaza si se umple cu jumatate din crema de vanilie: deasupra se aseaza caisele din compot, apoi a doua jumatate a blatului, capacul. Pentru o manevrare usoara, \"capacul\" se insiropeaza dupa ce s-a pus peste trunchiul de tort.
Se acopera tortul cu restul de crema de vanilie si se imbraca in frisca. Se da la rece. Gusturile de vanilie, caise si frisca se imbina minunat!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii