autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu caise si frisca

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
- 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!), - un borcan de 800 gr de compot de caise, - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame, - doua pliculete de intaritor de frisca, - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker, sau similar), - o cana de lapte rece, - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa, daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort, de exemplu: 10 oua, un plic cu praf de copt, un virf de cutit de sare, 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina, o fiola cu esenta de vanilie).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3 minute, sau pina se intareste. Zaharul pudra se incorporeaza la sfirsit. Daca smintina nu se intareste in 3-4 minute, se adauga pe rind cele doua pliculete de intaritor de frisca si apoi zaharul pudra vanilat. Frisca se pastreaza la frigider pina la utilizare.
Blatul de tort se taie transversal in doua (in cazul in care nu este cumparat gata taiat), urmind a fi insiropat cu siropul de la compotul de caise.
Crema de vanilie rapida se prepara conform instructiunilor de pe plic (se bate cca 3 minute impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si o cana de lapte)
Partea de jos a blatului, baza tortului,se insiropeaza si se umple cu jumatate din crema de vanilie: deasupra se aseaza caisele din compot, apoi a doua jumatate a blatului, capacul. Pentru o manevrare usoara, \"capacul\" se insiropeaza dupa ce s-a pus peste trunchiul de tort.
Se acopera tortul cu restul de crema de vanilie si se imbraca in frisca. Se da la rece. Gusturile de vanilie, caise si frisca se imbina minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Tarta cu caise si nuci

Tarta cu caise si nuci

Se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Se adauga 3 linguri de nuci pisate. Se

1 vot    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!)
  • - un borcan de 800 gr de compot de caise
  • - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame
  • - doua pliculete de intaritor de frisca
  • - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker
  • sau similar)
  • - o cana de lapte rece
  • - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa
  • daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort
  • de exemplu: 10 oua
  • un plic cu praf de copt
  • un virf de cutit de sare
  • 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina
  • o fiola cu esenta de vanilie).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti