autor:

» » Prajituri

Tort cu caise si frisca

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
- 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!), - un borcan de 800 gr de compot de caise, - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame, - doua pliculete de intaritor de frisca, - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker, sau similar), - o cana de lapte rece, - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa, daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort, de exemplu: 10 oua, un plic cu praf de copt, un virf de cutit de sare, 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina, o fiola cu esenta de vanilie).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3 minute, sau pina se intareste. Zaharul pudra se incorporeaza la sfirsit. Daca smintina nu se intareste in 3-4 minute, se adauga pe rind cele doua pliculete de intaritor de frisca si apoi zaharul pudra vanilat. Frisca se pastreaza la frigider pina la utilizare.
Blatul de tort se taie transversal in doua (in cazul in care nu este cumparat gata taiat), urmind a fi insiropat cu siropul de la compotul de caise.
Crema de vanilie rapida se prepara conform instructiunilor de pe plic (se bate cca 3 minute impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si o cana de lapte)
Partea de jos a blatului, baza tortului,se insiropeaza si se umple cu jumatate din crema de vanilie: deasupra se aseaza caisele din compot, apoi a doua jumatate a blatului, capacul. Pentru o manevrare usoara, \"capacul\" se insiropeaza dupa ce s-a pus peste trunchiul de tort.
Se acopera tortul cu restul de crema de vanilie si se imbraca in frisca. Se da la rece. Gusturile de vanilie, caise si frisca se imbina minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!)
  • - un borcan de 800 gr de compot de caise
  • - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame
  • - doua pliculete de intaritor de frisca
  • - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker
  • sau similar)
  • - o cana de lapte rece
  • - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa
  • daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort
  • de exemplu: 10 oua
  • un plic cu praf de copt
  • un virf de cutit de sare
  • 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina
  • o fiola cu esenta de vanilie).

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU PRUNE