autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu caise si frisca

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
- 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!), - un borcan de 800 gr de compot de caise, - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame, - doua pliculete de intaritor de frisca, - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker, sau similar), - o cana de lapte rece, - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa, daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort, de exemplu: 10 oua, un plic cu praf de copt, un virf de cutit de sare, 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina, o fiola cu esenta de vanilie).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3 minute, sau pina se intareste. Zaharul pudra se incorporeaza la sfirsit. Daca smintina nu se intareste in 3-4 minute, se adauga pe rind cele doua pliculete de intaritor de frisca si apoi zaharul pudra vanilat. Frisca se pastreaza la frigider pina la utilizare.
Blatul de tort se taie transversal in doua (in cazul in care nu este cumparat gata taiat), urmind a fi insiropat cu siropul de la compotul de caise.
Crema de vanilie rapida se prepara conform instructiunilor de pe plic (se bate cca 3 minute impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si o cana de lapte)
Partea de jos a blatului, baza tortului,se insiropeaza si se umple cu jumatate din crema de vanilie: deasupra se aseaza caisele din compot, apoi a doua jumatate a blatului, capacul. Pentru o manevrare usoara, \"capacul\" se insiropeaza dupa ce s-a pus peste trunchiul de tort.
Se acopera tortul cu restul de crema de vanilie si se imbraca in frisca. Se da la rece. Gusturile de vanilie, caise si frisca se imbina minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Aluat: Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul

6 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 600 grame de smintina de frisca (este foarte important ca frisca sa fie naturala!)
  • - un borcan de 800 gr de compot de caise
  • - un plic de zahar pudra vanilat de 100 grame
  • - doua pliculete de intaritor de frisca
  • - un plic de crema de vanilie rapida (dr. Oetker
  • sau similar)
  • - o cana de lapte rece
  • - un blat de tort cumparat (blatul de tort se poate face si in casa
  • daca nu va grabiti. Se poate utiliza orice reteta de blat de tort
  • de exemplu: 10 oua
  • un plic cu praf de copt
  • un virf de cutit de sare
  • 10 linguri de zahar si 10 linguri de faina
  • o fiola cu esenta de vanilie).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec inel cu portocale