Tort cu caise

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 2 linguri rase de cacao, un praf de copt.
  • Crema: un compot mare de caise, 4 linguri suc de lamaie, 5 foi gelatina, 300 g iaurt de vanilie, 2 plicuri de zahar vanilat, 250 g mascarpone, 100 g zahar pudra, 300 ml frisca.
  • pt decor: 50g ciocolata rasa,4 linguri lichior.

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat omogen care se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 min pina cind scobitoarea este curata.

Blatul se lasa sa se raceasca bine pe un gratar de bucatarie, apoi se insiropeaza cu lichiorul. Se scurg caisele din conserva, si daca este nevoie se decojesc. Gelatina se pune la muiat conform instructiunilor de pe plic. Mascarpone se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat si zaharul pudra. Se amesteca gelatina dizolvata cu 5-6 linguri din acest amestec apoi se adauga in restul de crema. Se lasa la rece 50 min. Se bate frisca si se adauga in crema imediat ce acesta incepe sa se intareasca. In jurul blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc citeva caise pentru decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema si se da la rece. Dupa ce a trecut timpul de racire ,se inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise