Tort cu capsuni

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pandispan
  • 120 gr capsuni
  • 4 oua
  • 50 fructoza
  • 120 gr faina
  • Bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 300 ml iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri miere
  • 5 gr agar agar
  • 120 gr capsuni
  • 40 gr ciocolata cu zmeura si bezele
  • Extract de vanilie
  • Decor
  • Ciocolata
  • Capsuni

Mod de preparare

4 galbenusuri le-am mixat cu 50 gr fructoza. 120 gr capsuni le-am pasat, iar piure-ul l-am amestecat cu crema de ou. Am adaugat faina si jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin suc lamaie si am omogeniat compozitia. Albusurile de la 4 oua le-am mixat pana cand am obtinut o spuma tare pe care am incorporat-o in crema de mai sus. Am copt pandispanul la 170 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Capsunile si ciocolata le-am taiat bucatele.

5 gr agar agar le-am amestecat cu 100 ml apa si le-am lasat sa fiaba 2 minute. Am lasat sa se racoreasca putin. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Cand agar agar-ul s-a racit putin l-am amestecat cu iaurt, extract de vanilie si miere, apoi am adaugat frisca. In final am adaugat capsunile, ciocolata si am amestecat usor.

Pandispanul l-am taiat pentru a obtine 2 discuri aprox. identice. In tava in care am copt pandispanul am pus ½ din blat, am adaugat ½ din crema, iar pe margine am asezat feliute de capsuni, am adaugat si restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la rece pana a doua zi.

Pentru decor am folosit ciocolata si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise