autor:

adriana gherman

» » Torturi

TORT CU CAPSUNI

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 3 oua, - 100 g zahar tos, - 1 plic zahar vanilat, - 75 g faina, - 25 g amidon, - 3 linguri cacao, - 1 plic praf de copt, - 3 linguri lichior amaretto, Ingrediente pentru crema:, - 500 g capsuni, - 500 ml frisca, - 1 plic intaritor pentru frisca, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic Tort-Gelee

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile. Se mai amesteca de doua ori, apoi se adauga ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Compozitia se pune intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 20 min. Dupa timpul optim se scoate tortul din cuptor, se desprinde hartia de copt si se pune pe un gratar pentru prajituri la racit. Dupa racire blatul de tort se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop preparat din 100 ml apa cu 100 g zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce se ia de pe foc se adauga lichiorul.
Pentru crema se spala capsunile, se curata. Se pun deoparte 100 g pentru ornat; 200g se taie feliute mici; 200 g se pun in paharul blenderului si se fac pasta.
Se bate frisca putin, se adauga intaritorul si zaharul vaniliat. Se bate bine frisca ,se adauga capsunii facuti pasta si se mai mixeaza foarte putin. La sfarsit se pun capsunile taiate si se amesteca usor, cu o paleta pentru ca aceste capsuni sa ramana cat de cat nezdrobite.
Pe blatul de jos se repartizeaza cam 90% din frisca ; se intinde bine pe toata suprafata blatului, se niveleaza apoi se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si pe acesta.
Tortul se acopera cu frisca ramasa, se intinde bine cu cutitul si peste, se repartizeaza capsunile lasate pentru ornat, taiate in felii subtiri. Se prepara jeleul din praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar. Se adauga 150 ml apa si se pune la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut se lasa sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu se mai poate repartiza frumos peste blat), apoi se intinde pe toata suprafata tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu capsuni si ciocolata

Tort cu capsuni si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Nadia , 20 octombrie 2009

    E minunat!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Şi eu l-aş prefera fără jeleu şi cred că ar arăta şi mai bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte frumos!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Bun trebuie sa fie!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Poate pentru altele/altii arata bine,celor/celora carorora le place jeleul. Eu prefer torturile naturale,nu plastificate. Fructul sa se vada ce este,ca de aceea inca mai beneficiem de el/ele,fructele adica(sper ca nu ma exprim prea greu).....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Felicitari!Arata nemaipomenit!Nici greu si nici costisitor nu e.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar tos
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 75 g faina
  • - 25 g amidon
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 plic praf de copt
  • - 3 linguri lichior amaretto
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 500 g capsuni
  • - 500 ml frisca
  • - 1 plic intaritor pentru frisca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic Tort-Gelee

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Nadia

E minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui