TORT CU CAPSUNI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORT CU CAPSUNI

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar tos
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 75 g faina
  • - 25 g amidon
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 plic praf de copt
  • - 3 linguri lichior amaretto
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 500 g capsuni
  • - 500 ml frisca
  • - 1 plic intaritor pentru frisca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic Tort-Gelee

Mod de preparare

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile. Se mai amesteca de doua ori, apoi se adauga ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacaoa si praful de copt.

Compozitia se pune intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 20 min. Dupa timpul optim se scoate tortul din cuptor, se desprinde hartia de copt si se pune pe un gratar pentru prajituri la racit. Dupa racire blatul de tort se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop preparat din 100 ml apa cu 100 g zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce se ia de pe foc se adauga lichiorul.

Pentru crema se spala capsunile, se curata. Se pun deoparte 100 g pentru ornat; 200g se taie feliute mici; 200 g se pun in paharul blenderului si se fac pasta.

Se bate frisca putin, se adauga intaritorul si zaharul vaniliat. Se bate bine frisca ,se adauga capsunii facuti pasta si se mai mixeaza foarte putin. La sfarsit se pun capsunile taiate si se amesteca usor, cu o paleta pentru ca aceste capsuni sa ramana cat de cat nezdrobite.

Pe blatul de jos se repartizeaza cam 90% din frisca ; se intinde bine pe toata suprafata blatului, se niveleaza apoi se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si pe acesta.

Tortul se acopera cu frisca ramasa, se intinde bine cu cutitul si peste, se repartizeaza capsunile lasate pentru ornat, taiate in felii subtiri. Se prepara jeleul din praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar. Se adauga 150 ml apa si se pune la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut se lasa sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu se mai poate repartiza frumos peste blat), apoi se intinde pe toata suprafata tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise