autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

TORT CU CAPSUNI

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, Pentru crema:, 450g iaurt mai gras, 450g smantana 12%grasime, 200ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina de la Dr.Oetker, 2 plicuri zahar vanilat, 100g zahar, 400g capsuni proaspete, Pentru glazura:, 200 ml sirop de capsuni(se obtine din zdrobirea a 15 capsuni proaspete la robot), 2 plicuri Tort-Gelee(transparenta sau rosie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Blat:
Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de 15-20 de minute la 180 de g.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp se face crema:
Se inmoaie gelatina in 150 ml apa rece.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul,smaintana,zaharul(eu am folosit zahar brut din tresie de zahar),vanilia si se omogenizeaza compozitia.Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana.Se baga la frigider pentru 10 minute sa se intareasca,timp in care batem frisca spuma iar apoi o asdaugam in crema de la frigide,amestecand usor de jos in sus.
Blatul se aseaza pe un platou si se aseaza de jur imperejur inelul formei de tort.Se taie jumatati capsunile si se aseaza cu partea taiata in exterior pe margine,respectiv pe blat.Se aseaza deasupra crema si se da la frigider pentru 1 ora.
Se prepara glazura din praful Tort Gelee,siropul de capsuni si 100ml apa,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se toarna pe suprafata tortului.Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta,dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Blatul: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si apa minerala. Apoi incorporam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Arata ft bun si gustos!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata extraordinar!Ai multe retete interesante.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Sigur Tradaro,cu multa placere.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Pe langa atatea pofticioase parca as manca si eu o felie din tortul tau nemaipomenit. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Ahhhhhhhhhhh ce bun o fii,yammmi,YAMMMI.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Arata de nota 20 cu felicitari.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Arata bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Cred ca e bun!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      O sa-l incerc, imi place cum arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 450g iaurt mai gras
  • 450g smantana 12%grasime
  • 200ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina de la Dr.Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100g zahar
  • 400g capsuni proaspete
  • Pentru glazura:
  • 200 ml sirop de capsuni(se obtine din zdrobirea a 15 capsuni proaspete la robot)
  • 2 plicuri Tort-Gelee(transparenta sau rosie)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bun si gustos!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Black velvet cu afine