Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, Pentru crema:, 450g iaurt mai gras, 450g smantana 12%grasime, 200ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina de la Dr.Oetker, 2 plicuri zahar vanilat, 100g zahar, 400g capsuni proaspete, Pentru glazura:, 200 ml sirop de capsuni(se obtine din zdrobirea a 15 capsuni proaspete la robot), 2 plicuri Tort-Gelee(transparenta sau rosie)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
6 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de 15-20 de minute la 180 de g.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp se face crema:
Se inmoaie gelatina in 150 ml apa rece.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul,smaintana,zaharul(eu am folosit zahar brut din tresie de zahar),vanilia si se omogenizeaza compozitia.Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana.Se baga la frigider pentru 10 minute sa se intareasca,timp in care batem frisca spuma iar apoi o asdaugam in crema de la frigide,amestecand usor de jos in sus.
Blatul se aseaza pe un platou si se aseaza de jur imperejur inelul formei de tort.Se taie jumatati capsunile si se aseaza cu partea taiata in exterior pe margine,respectiv pe blat.Se aseaza deasupra crema si se da la frigider pentru 1 ora.
Se prepara glazura din praful Tort Gelee,siropul de capsuni si 100ml apa,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se toarna pe suprafata tortului.Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta,dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna.
tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009
Pe langa atatea pofticioase parca as manca si eu o felie din tortul tau nemaipomenit. Felicitari!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009
Ahhhhhhhhhhh ce bun o fii,yammmi,YAMMMI.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Arata de nota 20 cu felicitari.
patronik (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Arata bine...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Cred ca e bun!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009
O sa-l incerc, imi place cum arata.