autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Tort cu capsuni in scoarta de copac

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2014

Ingrediente
Blat rotund:, , 3 oua, 3 linguri lapte, 3 linguri unt topit, 3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 3 linguri cu varf faina, 1 vaf cutit sare, 1/2 praf de copt, , Foaie 1 rulada:, , - veti avea nevoie de 2 foi, , 3 oua, 50 g unt, 75 ml lapte, 80 g faina de cea mai buna calitate, 1 fiola esenta de vanilie, 3 linguri zahar tos, , Crema:, , 800 ml smantana 32% grasime, gem din 500 gr capsuni proaspete facut pe loc, 15 gr de gelatina (2 si 1/2 plicuri Dr. Oetker, , Glazura:, , 250 g capsuni, 1 plic gelatina rosie, 200 g ciocolata cu lapte, 100 gr smantana, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului rotund:



Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie si batem in continuare pane devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul topit si racit, cacao si laptele.



Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam compozitiei, amestecand incet de jos in sus. Se coace in forma de tort cu fundul detasabil de 20 cm in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15 minute. Cand este rece se taie in doua.



Prepararea foilor:



Se procedeaza la fel ca la blatul rotund. Se coace in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. la temp 180 grade, cca 15 minute. Aveti grija sa nu fie prea rumenita, altfel foaia se va intari si va trebui sa o umeziti cu putina apa pentru a nu crapa in timp ce o rulati, dar nici semifacuta pentru ca altfel va fi prea moale si se va rupe.



Se unge o alta bucata de hartie de copt cu unt sau ulei (hartia trebuie sa fie mai mare decat rulada), se rastoarna blatul (fara tava) cu fata in jos pe hartie si se desprinde usor hartia de pe fundul foii. Rulati cu tot cu hartie si o lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le desprindeti usor de pe hartie si le lasati deocamdata tot pe hartia desprinsa.



Se fac 2 foi care se taie pe lungime in 3 fasii.



Prepararea cremei:



Se bate frisca sau smantana, se pastreaza niste crema pentru a unge blatul rotund, in restul de frisca se adauga gemul de capsuni. Eu nu am mai pus zahar pentru ca era suficient de dulce datorita gemului. Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu frisca. Se da la frigider pentru a se raci putin. Se imparte frisca in asa fel incat sa ajunga pentru blatul rotund dar si pentru foi.



Asamblarea tortului:



Se aseaza prima foaie de blat rotund pe un platou, se unge cu putina crema. Sunt 2 variante de a asamblare a tortului.



Varianta 1: foile dupa ce s-au taiat se aseaza una in prelungirea celeilalte, se ung cu crema si se ruleaza. Se aseaza apoi pe blatul rotund, se unge deasupra cu restul de crema.



Varianta 2: se unge o fasie cu crema, se ruleaza si se aseaza in centrul blatului. Se ung pe rand si celelalte foi dupa care se ruleaza in jurul primei rulade. Se aseaza apoi pe blatul rotund, se unge deasupra cu restul de crema.



Eu am ales varianta 2.



Dupa asamblare se da la rece pentru cateva ore.



Pregatirea glazurei:



Capsunile se taie feliute pe lungime si se aseaza pe un servetel. Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se adauga smantana si se amesteca cateva minute pana se obtine un sos mai gros de ciocolata. Se lasa sa se racorasca pentru a se intari putin si pentru a putea fi intinsa pe lateral.



Se orneaza pe lateral cu ciocolata, deasupra se aseaza capsunile feliate, apoi se pregateste gelatina rosie asa cum se specifica pe ambalaj,se pune la racit pana devine mai groasa. Se pune deasupra capsunilor, apoi se da tortul la rece.



Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni in scoarta de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Priveste si gateste , 03 iulie 2014

    Multumesc Rodica!

  • Fara foto

    Priveste si gateste , 03 iulie 2014

    Multumesc Gabriela!

  • Fara foto

    Priveste si gateste , 03 iulie 2014

    Multumesc Viorica!

    • Fara foto

      Viorica Crenicean , 26 iunie 2014

      Complimenti,cred ca e f.b....arata bine,il voi face sigur....

    • Fara foto

      Ungureanu Gabriela , 29 mai 2014

      Felicitari!

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 28 mai 2014

      Foarte bun...10...*****

    • Priveste si gateste!

      Priveste si gateste! (Chef de cuisine) , 27 mai 2014

      Multumesc, Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2014

      o minunatie dulce...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat rotund:
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri unt topit
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri cu varf faina
  • 1 vaf cutit sare
  • 1/2 praf de copt
  • Foaie 1 rulada:
  • - veti avea nevoie de 2 foi
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 75 ml lapte
  • 80 g faina de cea mai buna calitate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar tos
  • Crema:
  • 800 ml smantana 32% grasime
  • gem din 500 gr capsuni proaspete facut pe loc
  • 15 gr de gelatina (2 si 1/2 plicuri Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 250 g capsuni
  • 1 plic gelatina rosie
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 gr smantana
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci

Priveste si gateste! (Chef de cuisine)

Multumesc, Valentina!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort pinguin in forma de inima