Tort cu capsuni si branza de vaci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 50 g unt,
  • 100 g biscuiti,
  • 75 g migdale macinate,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 600 g branza de vaci,
  • 200 g smantana acrisoara,
  • zeama de la o lamaie,
  • 750 g capsuni.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca cu migdalele si biscuitii sfaramati. Se tapeteaza o forma rotunda (cu diametrul de 24 cm si pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se intinde pe fund un strat de biscuiti + migdale + unt, se apasa bine si se pune la rece.

Se-ncinge cuptorul la 150°. Se freaca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce devin spumoase si se incorporeaza branza, smantana si zeama de lamaie. Se intinde crema astfel preparata peste blatul din forma, se coace circa o ora pana ce se rumeneste usor si se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile, se taie in doua si se aseaza peste crema. Peste capsuni se toarna gelatina rosie (se gaseste in comert) amestecata cu putina zeama de capsuni si se lasa sa se intareasca. Se poate orna cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise