Mascarpone se amesteca cu zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar,intai la viteza mica si apoi la viteza mare, pana se intareste crema,apoi adaugam cele 250 gr de smantana,capsunile(500gr capsuni le amestecam intr-un blender),gelatina(inmuiata in prealabil,intr-un ibric) si introducem crema la frigider.Specific gelatina se pune in doua linguri de apa intr-un ibric si se lasa sa se umfle(cam 10 minute) apoi o punem cateva secunde pe ochiul aragazului aprins. Apoi se bate frisca si se amesteca cu crema de la frigider.Crema se baga la rece pana se raceste si siropul de cafea.Mentionez daca crema este rece o putem intinde bine peste piscoturi.Pentru sirop se pune 150 gr cafea(facuta la ibric),100 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,2 plicuri ness,5 linguri zahar,puse toate intru-un recipient.Piscoturile se inmoaie in acest sirop.Se pune un rand de piscoturi inmuiate,un rand de creama,iar un strat de piscoturi si asa pana sus.Ornam tortul cu capsunile pentru decor.Este un tort foarte racoritor si de sezon.Pofta buna !!!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii