autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu capsuni si frisca

Autor: alinutzika (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinutzika (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2011

Ingrediente
12 oua, 12 linguri zahar + 5 linguri zahar pentru crema, 12 linguri faina, 1 praf de copt, 1 cutie frisca lichida(eu am pus Hulala), 1,5 kg capsuni (pentru crema si ornare), 1 plic vanilie, 1 compot de fructe (folosim zeama pentru insiroparea blatului), 1 banana (pentru ornare), 1 plic gelatina transparenta (pentru ornare), , Portii: 15Portii:

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.Se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, iar la urma, mestecand foarte usor,praful de copt si faina. Se pune hartie de copt intr-o tava normala si se coace la foc potrivit.Dupa ce este gata, se scoate si cand e rece, se taie in 3 pe orizontala si se decupeaza formele dorite (3 si 1 la mine) sau se lasa simplu. Se poate coace din prima intr-o tava in forma de inimioara sau altceva, dupa preferinta.

Siropul:

Se insiropeaza blatul cu zeama de la un compot de fructe(pere, cirese, piersici, etc.) sau se poate face un sirop de zahar ars.

Crema :

Frisca se mixeaza pana se intareste. Capsunii( 1,2 kg aprox.pentru ca trebuie sa ramana si la ornat) se spala si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul (5 linguri sau dupa gust, cat vrem de dulce sa fie crema) si vanilia si se zdrobesc capsunii cu furculita , apoi se amesteca cu frisca.

Blatul taiat se aseaza pe un platou, prima data partea de jos, care se insiropeaza apoi se pune peste blat jumatate din crema de frisca cu capsuni.Se pune al doilea rand de blat, se insiropeaza si se pune restul de frisca.Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza. Peste blat, se pun capsuni taiati in jumatati si rondele de banane sau alte fructe, dupa preferinta.Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe plic si se pune peste fructe. Se da la rece cel putin 4 ore.Este un tort de vara foarte bun, eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a sotului meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alinutzika (Maestru bucatar) , 16 septembrie 2011

    multumesc, Tatiana!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Alinutziko, asta nu e tort, e tortutz !!!!!!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Nota 10 !

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar + 5 linguri zahar pentru crema
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cutie frisca lichida(eu am pus Hulala)
  • 1,5 kg capsuni (pentru crema si ornare)
  • 1 plic vanilie
  • 1 compot de fructe (folosim zeama pentru insiroparea blatului)
  • 1 banana (pentru ornare)
  • 1 plic gelatina transparenta (pentru ornare)
  • Portii: 15Portii:

Raporteaza reteta

alinutzika (Maestru bucatar)

multumesc, Tatiana!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de Valentine's Day