autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu capsuni si frisca

Autor: alinutzika (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinutzika (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2011

Ingrediente
12 oua, 12 linguri zahar + 5 linguri zahar pentru crema, 12 linguri faina, 1 praf de copt, 1 cutie frisca lichida(eu am pus Hulala), 1,5 kg capsuni (pentru crema si ornare), 1 plic vanilie, 1 compot de fructe (folosim zeama pentru insiroparea blatului), 1 banana (pentru ornare), 1 plic gelatina transparenta (pentru ornare), , Portii: 15Portii:

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.Se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, iar la urma, mestecand foarte usor,praful de copt si faina. Se pune hartie de copt intr-o tava normala si se coace la foc potrivit.Dupa ce este gata, se scoate si cand e rece, se taie in 3 pe orizontala si se decupeaza formele dorite (3 si 1 la mine) sau se lasa simplu. Se poate coace din prima intr-o tava in forma de inimioara sau altceva, dupa preferinta.

Siropul:

Se insiropeaza blatul cu zeama de la un compot de fructe(pere, cirese, piersici, etc.) sau se poate face un sirop de zahar ars.

Crema :

Frisca se mixeaza pana se intareste. Capsunii( 1,2 kg aprox.pentru ca trebuie sa ramana si la ornat) se spala si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul (5 linguri sau dupa gust, cat vrem de dulce sa fie crema) si vanilia si se zdrobesc capsunii cu furculita , apoi se amesteca cu frisca.

Blatul taiat se aseaza pe un platou, prima data partea de jos, care se insiropeaza apoi se pune peste blat jumatate din crema de frisca cu capsuni.Se pune al doilea rand de blat, se insiropeaza si se pune restul de frisca.Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza. Peste blat, se pun capsuni taiati in jumatati si rondele de banane sau alte fructe, dupa preferinta.Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe plic si se pune peste fructe. Se da la rece cel putin 4 ore.Este un tort de vara foarte bun, eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a sotului meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de capsuni cu frisca

Tort de capsuni cu frisca

Blatul: se bat albusurile spuma si dupa ce s-au intarit se adauga zaharul cite putin, apoi galbenusurile

17 voturi    17 comentarii
2h
Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile

2 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alinutzika (Maestru bucatar) , 16 septembrie 2011

    multumesc, Tatiana!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Alinutziko, asta nu e tort, e tortutz !!!!!!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Nota 10 !

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar + 5 linguri zahar pentru crema
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cutie frisca lichida(eu am pus Hulala)
  • 1,5 kg capsuni (pentru crema si ornare)
  • 1 plic vanilie
  • 1 compot de fructe (folosim zeama pentru insiroparea blatului)
  • 1 banana (pentru ornare)
  • 1 plic gelatina transparenta (pentru ornare)
  • Portii: 15Portii:

Raporteaza reteta

alinutzika (Maestru bucatar)

multumesc, Tatiana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE