Tort cu capsuni si nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr unt moale
  • 250 gr zahar(eu am folosit 200g)
  • 6 oua de marime mijlocie
  • 400 gr faina
  • 100 gr nuca de cocos(fulgi)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 -5 linguri lapte de cocos sau lapte de vaca(eu am folosit lapte de vaca)
  • Pentru crema:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 500ml smantana pentru fisca sau frisca lichida
  • 100g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 300g capsuni
  • dulceata de capsuni
  • Pentru insiropat:
  • 300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura lichior cocos(eu nu am pus)
  • Pentru decor:
  • 300 gr capsuni
  • dulceata de capsuni

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade (la foc potrivit). Tapetati o forma de 26 cm cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in compozitia de oua. Adaugam nuca de cocos si laptele de cocos sau laptele de vaca, amestecand usor cu o spatula. Dupa care rasturnam amestecul in tava , niveland suprafata.

Se coace timp de 30-40 minute sau facand testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in forma dupa care scoatem tortul pe un gratar. Se taie blatul pe doua niveluri, pe orizontala obtinand astfel trei blaturi. Ciocolata alba se pune intr-un castron, deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, lasam sa se racoreasca. Taiem in bucati mici ciocolata cu lapte(sau amaruie). Batem frisca pana se intareste usor, apoi o turnam amestecand in ciocolata alba racorita. Se incorporeaza apoi bucatile de ciocolata. Preparam siropul, punand apa si zaharul la fiert intr-un ibric, pe foc mic, timp de 5 minute. Adaugam lichiorul (daca folosim) si lasam sa se raceasca complet. Asezam primul blat pe un platou. Il insiropam bine si ungem cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem o treime din crema si nivelam. Asezam deasupra celalalt blat, il insiropam si ungem, la fel ca si cel de la baza,cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem cealalta treime de crema, asezam deasupra ei cat mai uniform un strat subtire de capsuni (taiate in felii subtiri). Acoperim cu ultimul blat, pe care de asemenea il insiropam si ungem cu dulceata. Intindem ultima treime de crema si ornam cu capsuni. Capsunile pentru decor le taiem in felii pe lungime si le asezam pe tort in doua cercuri. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise