Se incinge cuptorul la 180gr.. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g de zahar, iar albusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa. Se incorporeaza, pe rand, in crema de galbenusuri, nuca macinata, coaja rasa de lamaie si albusurile, se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma unsa si se coace circa 30 de minute in cuptorul incins.
Se inmoaie gelatina in apa calduta si se lasa sa se dizolve. Se spala capsunile sub jetul de apa, se indeparteaza coditele si se maruntesc in mixer, dupa ce s-au pus 6 deoparte, pentru ornat. Se amesteca piureul de capsuni cu restul de zahar, branza de vaci, zeama de lamaie si gelatina si la sfarsit se incorporeaza frisca batuta.
Se intinde crema peste blatul copt, se lasa sa se inchege si se garniseste tortul cu jumatati de capsuni si frunzulite de menta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii