autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Ingrediente
Blat: 3 ouă,, 3 linguri apă,, 3 linguri ulei,, ½ cană de zahăr,, ¾ cană de făină,, 1 plic praf de copt,, 100 gr de ciocolată cu lapte, , Cremă:, 100 gr ciocolată albă,, 20 gr unt,, 1 lingură apă,, 2 banane foarte coapte,, 300 gr de căpșuni (proaspete sau din compot, depinde de sezon), 200 ml frișcă

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă să se răcească bine. Bateți tare albușurile, și când sunt țepene, adăugați puțin câte puțin siropul de zahăr, bătând în continuare. Apoi puneți unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor, uleiul și apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine, iar la final puneți ciocolata tăiată cubulețe. Turnați compoziția în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor la foc mediu (dar încins în prealabil) pentru 15-20 de minute. Ca să fiți sigur că e copt, faceți testul cu scobitoarea. Lăsați să se răcorească puțin, scoateți din formă și lăsați apoi blatul să se răcească de tot.



Între timp, puneți la topit, pe bain-marine, ciocolata albă, împreună cu o lingură de apă. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Spălați căpșunile, scoateți-le codițele și lăsați-le la scurs. După ce s-au scurs, puneți-le împreună cu bananele în blender și pasați-le. Bateți frișca, pe care o înglobați în ciocolata topită, amestecată în prealabil cu untul. La final, puneți în compoziție bananele și căpșunile pasate.



Asamblare:

Tăiați blatul în două. Așezați prima bucată înapoi în forma de copt, puneți crema, iar deasupra celălalt blat. Dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

Scoateți din formă și ornați după inspirație, cu frișcă sau pastă de zahăr. Noi am folosit pastă de zahăr și a ieșit ce vedeți mai jos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Din foaia frageda decupam 3 cercuri de dimensiune 22cm, Intepam foaia cu furculita din loc in loc

8 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Cotton soft cheesecake

Cotton soft cheesecake

Incalziti la bain-marie laptele impreuna cu branza de vaci. Amestecati continuu pana ce compozitia

9 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 ouă,
  • 3 linguri apă,
  • 3 linguri ulei,
  • ½ cană de zahăr,
  • ¾ cană de făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 gr de ciocolată cu lapte
  • Cremă:
  • 100 gr ciocolată albă,
  • 20 gr unt,
  • 1 lingură apă,
  • 2 banane foarte coapte,
  • 300 gr de căpșuni (proaspete sau din compot
  • depinde de sezon)
  • 200 ml frișcă

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT DE PORTOCALE