autor:

» » Torturi

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mailat Radu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2014

Ingrediente
Blat: 3 ouă,, 3 linguri apă,, 3 linguri ulei,, ½ cană de zahăr,, ¾ cană de făină,, 1 plic praf de copt,, 100 gr de ciocolată cu lapte, , Cremă:, 100 gr ciocolată albă,, 20 gr unt,, 1 lingură apă,, 2 banane foarte coapte,, 300 gr de căpșuni (proaspete sau din compot, depinde de sezon), 200 ml frișcă

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă să se răcească bine. Bateți tare albușurile, și când sunt țepene, adăugați puțin câte puțin siropul de zahăr, bătând în continuare. Apoi puneți unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor, uleiul și apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine, iar la final puneți ciocolata tăiată cubulețe. Turnați compoziția în forma de tort tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor la foc mediu (dar încins în prealabil) pentru 15-20 de minute. Ca să fiți sigur că e copt, faceți testul cu scobitoarea. Lăsați să se răcorească puțin, scoateți din formă și lăsați apoi blatul să se răcească de tot.



Între timp, puneți la topit, pe bain-marine, ciocolata albă, împreună cu o lingură de apă. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Spălați căpșunile, scoateți-le codițele și lăsați-le la scurs. După ce s-au scurs, puneți-le împreună cu bananele în blender și pasați-le. Bateți frișca, pe care o înglobați în ciocolata topită, amestecată în prealabil cu untul. La final, puneți în compoziție bananele și căpșunile pasate.



Asamblare:

Tăiați blatul în două. Așezați prima bucată înapoi în forma de copt, puneți crema, iar deasupra celălalt blat. Dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

Scoateți din formă și ornați după inspirație, cu frișcă sau pastă de zahăr. Noi am folosit pastă de zahăr și a ieșit ce vedeți mai jos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 ouă,
  • 3 linguri apă,
  • 3 linguri ulei,
  • ½ cană de zahăr,
  • ¾ cană de făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 gr de ciocolată cu lapte
  • Cremă:
  • 100 gr ciocolată albă,
  • 20 gr unt,
  • 1 lingură apă,
  • 2 banane foarte coapte,
  • 300 gr de căpșuni (proaspete sau din compot
  • depinde de sezon)
  • 200 ml frișcă

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine