autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de ciocolata:, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 2 galbenusuri, 50 g unt, 50-100 g ciocolata neagra., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4-5 linguri zahar, , pentru flori de crema de unt:, 50-75 g unt, 2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, putin fistic maruntit

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti si il insiropam.

Crema de ciocolata:
Se pune pe foc intr-o craticioara 250 ml lapte impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Intre timp, intr-un alt vas mai mic, se amesteca bine 2 galbenusuri cu zaharul, pana se albeste crema, semn ca s-a dizolvat zaharul. Se adauga faina peste galbenusuri, se subtiaza cu un pic de lapte fierbinte, apoi acest amestec se toarna inapoi peste laptele din craticioara si se pun din nou pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata, se da de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider. Se imbraca tortul in frisca.
Pentru florile din crema de unt: se amesteca intr-un castronel untul cu zaharul si cacaoa si se orneaza cu flori din crema cu ajutorul posului.
Se presara putin fistic maruntit.
Se da la rece cateva ore, inainte de servire.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, frisca si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana

27 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort Vis de ciocolata

Tort Vis de ciocolata

Pentru a prepara blatul se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare,

11 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anette , 08 decembrie 2017

    Interesanta idee de a decora tortul, este foarte bun si gustos.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50-100 g ciocolata neagra.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru flori de crema de unt:
  • 50-75 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • putin fistic maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Anette

Interesanta idee de a decora tortul, este foarte bun si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Transh ciocolata-tort cu crema