autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de ciocolata:, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 2 galbenusuri, 50 g unt, 50-100 g ciocolata neagra., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4-5 linguri zahar, , pentru flori de crema de unt:, 50-75 g unt, 2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, putin fistic maruntit

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti si il insiropam.

Crema de ciocolata:
Se pune pe foc intr-o craticioara 250 ml lapte impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Intre timp, intr-un alt vas mai mic, se amesteca bine 2 galbenusuri cu zaharul, pana se albeste crema, semn ca s-a dizolvat zaharul. Se adauga faina peste galbenusuri, se subtiaza cu un pic de lapte fierbinte, apoi acest amestec se toarna inapoi peste laptele din craticioara si se pun din nou pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata, se da de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider. Se imbraca tortul in frisca.
Pentru florile din crema de unt: se amesteca intr-un castronel untul cu zaharul si cacaoa si se orneaza cu flori din crema cu ajutorul posului.
Se presara putin fistic maruntit.
Se da la rece cateva ore, inainte de servire.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, frisca si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Sorina , 16 iulie 2019

    Foarte frumos decorat, este delicios.

  • Anette , 08 decembrie 2017

    Interesanta idee de a decora tortul, este foarte bun si gustos.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50-100 g ciocolata neagra.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru flori de crema de unt:
  • 50-75 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • putin fistic maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sorina

Foarte frumos decorat, este delicios.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Red Velvet Cake- Buchet de trandafiri- un mesaj de iubire