Blatul:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, se pun apoi gălbenuşurile şi la sfârşit făina. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.
Se coace la foc potrivit 20-25 minute.
Blatul se însiropează cu zeama de la compot în care s-a pus puţină scorţişoară. Se poate însiropa şi cu alt sirop (părţi egale, câtă apă, atâta zahăr).
Prima felie, se insiropează, se pune crema de ciocolată, fructele din compot, altă felie de tort pe care am pus jumătate de borcan de gem. Se răstoarnă cu faţa cu gem peste cea cu ciocolată.
Deasupra feliei se pune restul de gem şi iaurtul.
Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată sau FINETTI. Se poate orna cu friscă, fructe şi ciocolată.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii