Blatul:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, se pun apoi gălbenuşurile şi la sfârşit făina. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.
Se coace la foc potrivit 20-25 minute.
Blatul se însiropează cu zeama de la compot în care s-a pus puţină scorţişoară. Se poate însiropa şi cu alt sirop (părţi egale, câtă apă, atâta zahăr).
Prima felie, se insiropează, se pune crema de ciocolată, fructele din compot, altă felie de tort pe care am pus jumătate de borcan de gem. Se răstoarnă cu faţa cu gem peste cea cu ciocolată.
Deasupra feliei se pune restul de gem şi iaurtul.
Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată sau FINETTI. Se poate orna cu friscă, fructe şi ciocolată.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii