autor:

GABRIELA

» » Torturi

TORT CU CIOCOLATĂ, FRIŞCĂ ŞI GEM DE ZMEURĂ

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Blat:, 6 ouă, 6 linguri zahăr pudră, 4 linguri făină, , Crema de ciocolata:, 4 ouă, 200 g zahăr, 1 pachet unt, 35 g cacao, Frisca– pentru ornat, 1 borcan compot, 1 borcan gem zmeură, 1 iaurt de zmeură, ciocolată menaj sau Finetti- pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, se pun apoi gălbenuşurile şi la sfârşit făina. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.
Se coace la foc potrivit 20-25 minute.
Blatul se însiropează cu zeama de la compot în care s-a pus puţină scorţişoară. Se poate însiropa şi cu alt sirop (părţi egale, câtă apă, atâta zahăr).
Prima felie, se insiropează, se pune crema de ciocolată, fructele din compot, altă felie de tort pe care am pus jumătate de borcan de gem. Se răstoarnă cu faţa cu gem peste cea cu ciocolată.
Deasupra feliei se pune restul de gem şi iaurtul.
Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată sau FINETTI. Se poate orna cu friscă, fructe şi ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CIOCOLATĂ, FRIŞCĂ ŞI GEM DE ZMEURĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta de post

Torta de post

Turtele: Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma cu zaharul(ori cu telul, ori

151 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri făină
  • Crema de ciocolata:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet unt
  • 35 g cacao
  • Frisca– pentru ornat
  • 1 borcan compot
  • 1 borcan gem zmeură
  • 1 iaurt de zmeură
  • ciocolată menaj sau Finetti- pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Denisa