Blatul:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, se pun apoi gălbenuşurile şi la sfârşit făina. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.
Se coace la foc potrivit 20-25 minute.
Blatul se însiropează cu zeama de la compot în care s-a pus puţină scorţişoară. Se poate însiropa şi cu alt sirop (părţi egale, câtă apă, atâta zahăr).
Prima felie, se insiropează, se pune crema de ciocolată, fructele din compot, altă felie de tort pe care am pus jumătate de borcan de gem. Se răstoarnă cu faţa cu gem peste cea cu ciocolată.
Deasupra feliei se pune restul de gem şi iaurtul.
Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată sau FINETTI. Se poate orna cu friscă, fructe şi ciocolată.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii