autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si bezea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm, copt pe jumatate, , 1 albus, , 425 ml lapte, , 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,, 40 g amidon, , 50 g zahar, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , 1 lingura coniac, , coaja rasa a unei portocale, , 2 galbenusuri batute, , 3 albusuri, , 5 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se unge blatul - pe jumatate copt - cu albus.
Se pune pe foc mic laptele impreuna cu ciocolata si se amesteca, pana ce se topeste ciocolata.
Se dizolva amidonul in 3 linguri cu apa rece, se adauga putina ciocolata topita, se amesteca bine si se incorporeaza, batand intruna cu telul, in ciocolata cu lapte din cratita.
Se face focul mai mic, se lasa crema sa se ingroase circa 2-3 minute, amestecand in continuare, si se da deoparte.
# Se incorporeaza zaharul, amestecand pana ce se topeste, apoi esenta de vanilie, coniacul, coaja de portocala si galbenusurile si se lasa putin sa se raceasca.
Se-ncinge cuptorul la 220gr..
Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana ce spuma se-ntareste bine si luceste.
Se intinde crema de ciocolata peste blatul de tort, peste crema se toarna bezeaua si se da totul 15 minute la cuptor, pana ce se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de bezea si ciocolata

Tort de bezea si ciocolata

Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in

13 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand

59 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm
  • copt pe jumatate
  • 1 albus
  • 425 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,
  • 40 g amidon
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • coaja rasa a unei portocale
  • 2 galbenusuri batute
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE CIOCOLATA