Tort cu ciocolata si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm, copt pe jumatate,
  • 1 albus,
  • 425 ml lapte,
  • 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,
  • 40 g amidon,
  • 50 g zahar,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingura coniac,
  • coaja rasa a unei portocale,
  • 2 galbenusuri batute,
  • 3 albusuri,
  • 5 linguri zahar.

Mod de preparare

Se unge blatul - pe jumatate copt - cu albus.

Se pune pe foc mic laptele impreuna cu ciocolata si se amesteca, pana ce se topeste ciocolata.

Se dizolva amidonul in 3 linguri cu apa rece, se adauga putina ciocolata topita, se amesteca bine si se incorporeaza, batand intruna cu telul, in ciocolata cu lapte din cratita.

Se face focul mai mic, se lasa crema sa se ingroase circa 2-3 minute, amestecand in continuare, si se da deoparte.

# Se incorporeaza zaharul, amestecand pana ce se topeste, apoi esenta de vanilie, coniacul, coaja de portocala si galbenusurile si se lasa putin sa se raceasca.

Se-ncinge cuptorul la 220gr..

Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana ce spuma se-ntareste bine si luceste.

Se intinde crema de ciocolata peste blatul de tort, peste crema se toarna bezeaua si se da totul 15 minute la cuptor, pana ce se rumeneste deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise