autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si bezea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm, copt pe jumatate, , 1 albus, , 425 ml lapte, , 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,, 40 g amidon, , 50 g zahar, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , 1 lingura coniac, , coaja rasa a unei portocale, , 2 galbenusuri batute, , 3 albusuri, , 5 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se unge blatul - pe jumatate copt - cu albus.
Se pune pe foc mic laptele impreuna cu ciocolata si se amesteca, pana ce se topeste ciocolata.
Se dizolva amidonul in 3 linguri cu apa rece, se adauga putina ciocolata topita, se amesteca bine si se incorporeaza, batand intruna cu telul, in ciocolata cu lapte din cratita.
Se face focul mai mic, se lasa crema sa se ingroase circa 2-3 minute, amestecand in continuare, si se da deoparte.
# Se incorporeaza zaharul, amestecand pana ce se topeste, apoi esenta de vanilie, coniacul, coaja de portocala si galbenusurile si se lasa putin sa se raceasca.
Se-ncinge cuptorul la 220gr..
Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana ce spuma se-ntareste bine si luceste.
Se intinde crema de ciocolata peste blatul de tort, peste crema se toarna bezeaua si se da totul 15 minute la cuptor, pana ce se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand

56 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm
  • copt pe jumatate
  • 1 albus
  • 425 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,
  • 40 g amidon
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • coaja rasa a unei portocale
  • 2 galbenusuri batute
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu nuca