autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt, , 250 g biscuiti cu cacao, , 200 g ciocolata amaruie, , 900 g branza de vaci neteda si bine scursa, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 25 g zeamil (amidon), , 3 oua mijlocii., Decor: glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort de vanilie

Tort de vanilie

Minunat si rafinat este acest tort si cu siguranță il puteti face la orice aniversare. De data

4 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 900 g branza de vaci neteda si bine scursa
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g zeamil (amidon)
  • 3 oua mijlocii.
  • Decor: glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Prajitura cu nutella