autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt, , 250 g biscuiti cu cacao, , 200 g ciocolata amaruie, , 900 g branza de vaci neteda si bine scursa, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 25 g zeamil (amidon), , 3 oua mijlocii., Decor: glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Buturuga

Tort Buturuga

Se prepara blatul astfel:ouale se separa si se amesteca galbenusurile cu uleiul si zaharul,albusurile

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tarta cu strugurei rosi (rozinchine)

Tarta cu strugurei rosi (rozinchine)

Se bat 3 oua. Se adauga 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina amestecate cu 1 lingurita de praf

4 voturi    12 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 900 g branza de vaci neteda si bine scursa
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g zeamil (amidon)
  • 3 oua mijlocii.
  • Decor: glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Dobos (mic)