autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt, , 250 g biscuiti cu cacao, , 200 g ciocolata amaruie, , 900 g branza de vaci neteda si bine scursa, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 25 g zeamil (amidon), , 3 oua mijlocii., Decor: glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
tort inima cu capsuni

tort inima cu capsuni

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece pt 10 min. Se opresc cateva capsuni pt decor.Restul se taie

5 voturi    12 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 900 g branza de vaci neteda si bine scursa
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g zeamil (amidon)
  • 3 oua mijlocii.
  • Decor: glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu piersici