Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii