autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt, , 250 g biscuiti cu cacao, , 200 g ciocolata amaruie, , 900 g branza de vaci neteda si bine scursa, , 50 g zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 25 g zeamil (amidon), , 3 oua mijlocii., Decor: glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se face crema din 4 oua cu 6 linguri de zahar pe aburi se pun si se invarte mereu pana capata consistenta

95 voturi    29 comentarii
1h
Torturi
Tort spirala cu ciocolata

Tort spirala cu ciocolata

Blaturile de ciocolata Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si

14 voturi    9 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 75 g unt
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 900 g branza de vaci neteda si bine scursa
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g zeamil (amidon)
  • 3 oua mijlocii.
  • Decor: glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Mimosa