Tort cu ciocolata si cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 2 linguri de unt topit
  • un praf de cardamon
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 mana de stafide
  • 50-100 gr nuci
  • esenta de rom
  • coniac
  • esenta cafea
  • zeama de lamaie
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 ciocolati negre (180 gr)
  • 5 linguri smantana lichida
  • 2 linguri coniac
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri mari cu cafea proaspat macinata
  • 2 cescute expresso
  • 11 linguri rase de zahar
  • coaja de la o lamaie proaspata
  • esenta rom
  • coniac
  • 1/2 lingurita ness

Mod de preparare

Blatul:

Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si continuam cu zaharul. Adaugam galbenusurile mixate cu untul, esentele si coaja de portocale. Punem stafidele cu tot cu esenta si nucile pregatite. Urmeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa si cardamonul si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de 21 cm tapetata. Dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Crema:

Topim ciocolata la microunde un minut si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam smantana la temperatura camerei si amestecam. Adaugam ciocolata la albusurile batute spuma cu zaharul si omogenizam avand grija sa pastram consistenta spumoasa.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, cafeaua, nessul si coaja de lamaie pana scade la jumatate timp in care strangem spuma de deasupra si o punem peste expresso. Spre sfarsit adaugam esentele. Luam de pe foc si punem coniacul si expresoo. Cu siropul racit se insiropeaza blaturile. Crema se pune intre cele doua blaturi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure