autor:

LALY

» » Torturi

Tort cu ciocolata si capsuni

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, -4oua, -1 1/2 cesti cu faina, -2 cesti cu zahar, -5 linguri ulei, -5 linguri apa, -1 esenta de rom, -2 linguri cacao, -un praf de sare, , , , Crema ganache de ciocolata:, -300 gr ciocolata amaruie de menaj, -400 ml frisca lichida, -un borcan compot de visine, , , , Glazura:, -210 gr ciocolata amaruie, -165 ml frisca lichida, -40 gr unt moale, -capsuni pentru decor, -frunze de menta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Preparare blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca. Se taie blatul pe trei nivele.



Crema:
Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur. Mestecam continuu pana cand se topeste complet. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata. Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem crema racita bine pana isi dubleaza volumul. Adaugam visinele din compot si omogenizam incet, ca visinele sa-si pastreze forma.



Glazura:
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie nu sa dea in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Punem frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita. Lasam la racit cateva minute.



Asamblare

In tava in care am copt blatul punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot. Punem o parte din crema, blat insiropat si apoi crema. Punem si ultimul blat.
Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort de ciocolata cu blat de capsuni

Tort de ciocolata cu blat de capsuni

Puneti intr-un castron gemul, 3 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet,

27 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 12 mai 2015

    Intradevar,este delicios.

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 11 mai 2015

    delicios

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -1 1/2 cesti cu faina
  • -2 cesti cu zahar
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri apa
  • -1 esenta de rom
  • -2 linguri cacao
  • -un praf de sare
  • Crema ganache de ciocolata:
  • -300 gr ciocolata amaruie de menaj
  • -400 ml frisca lichida
  • -un borcan compot de visine
  • Glazura:
  • -210 gr ciocolata amaruie
  • -165 ml frisca lichida
  • -40 gr unt moale
  • -capsuni pentru decor
  • -frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Intradevar,este delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de portocale