autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu ciocolata si caramel

Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Ingrediente
Blat: 180g ciocolata neagra, 150g unt, 5 oua, 150g faina, 20g cacao, o jumate lingurita sare si praf de copt, esenta de vanilie, 150g zahar., Crema: 500 ml frisca, 200g ciocolata negra, Migdale si caramel

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam ouale pe rand. Separat cernem faina cu cacao, sare si praf de copt si le adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam vanilie sau esenta de migdale. Facem un caramel din 2 linguri de zahar care-l amestecam cu 4-5 linguri de lfrisca lichida. Turanm compozitia in tava, turnam caramelul in rauri peste compozitie si punem la cuptor 20 - 25 minute la foc mediu.
Crema
Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca lichida...o lasam sa stea la rece minim jumate de ora si apoi o batem.
Taiem blatul racit in doua si punem jumate de crema in mijloc si jumate deasupra. razuim un pic de ciocolata peste si punem migdale felii, facem din nou caramel din 3-4 linguri de zahar amestecat cu frisca lichida si turanm in rauri peste.
o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, turnam laptele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

1. Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide

13 voturi    10 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    delicios!!!!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 180g ciocolata neagra
  • 150g unt
  • 5 oua
  • 150g faina
  • 20g cacao
  • o jumate lingurita sare si praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 150g zahar.
  • Crema: 500 ml frisca
  • 200g ciocolata negra
  • Migdale si caramel

Raporteaza reteta

Retete
de dianakinces
Prajitură cu brânză

Prajitură cu brânză

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devine o spumă densă, se adaugă treptat uleiul,

10 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Amestecati foarte bine ouale cu zaharul, apoi adaugati treptat uleiul. Alternat adaugati laptele

6 voturi    5 comentarii
55 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

delicios!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Red Velvet