autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu ciocolata si caramel

Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Ingrediente
Blat: 180g ciocolata neagra, 150g unt, 5 oua, 150g faina, 20g cacao, o jumate lingurita sare si praf de copt, esenta de vanilie, 150g zahar., Crema: 500 ml frisca, 200g ciocolata negra, Migdale si caramel

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam ouale pe rand. Separat cernem faina cu cacao, sare si praf de copt si le adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam vanilie sau esenta de migdale. Facem un caramel din 2 linguri de zahar care-l amestecam cu 4-5 linguri de lfrisca lichida. Turanm compozitia in tava, turnam caramelul in rauri peste compozitie si punem la cuptor 20 - 25 minute la foc mediu.
Crema
Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca lichida...o lasam sa stea la rece minim jumate de ora si apoi o batem.
Taiem blatul racit in doua si punem jumate de crema in mijloc si jumate deasupra. razuim un pic de ciocolata peste si punem migdale felii, facem din nou caramel din 3-4 linguri de zahar amestecat cu frisca lichida si turanm in rauri peste.
o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu caramel sarat si ciocolata

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. Blat: 1. Preincalzeste cuptorul

1 vot    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    delicios!!!!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 180g ciocolata neagra
  • 150g unt
  • 5 oua
  • 150g faina
  • 20g cacao
  • o jumate lingurita sare si praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 150g zahar.
  • Crema: 500 ml frisca
  • 200g ciocolata negra
  • Migdale si caramel

Raporteaza reteta

Retete
de dianakinces
Prajitură cu brânză

Prajitură cu brânză

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devine o spumă densă, se adaugă treptat uleiul,

11 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Amestecati foarte bine ouale cu zaharul, apoi adaugati treptat uleiul. Alternat adaugati laptele

6 voturi    5 comentarii
55 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

delicios!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Vis de ciocolata