autor:

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu ciocolata si caramel

Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dianakinces (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2013

Ingrediente
Blat: 180g ciocolata neagra, 150g unt, 5 oua, 150g faina, 20g cacao, o jumate lingurita sare si praf de copt, esenta de vanilie, 150g zahar., Crema: 500 ml frisca, 200g ciocolata negra, Migdale si caramel

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam ouale pe rand. Separat cernem faina cu cacao, sare si praf de copt si le adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam vanilie sau esenta de migdale. Facem un caramel din 2 linguri de zahar care-l amestecam cu 4-5 linguri de lfrisca lichida. Turanm compozitia in tava, turnam caramelul in rauri peste compozitie si punem la cuptor 20 - 25 minute la foc mediu.
Crema
Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca lichida...o lasam sa stea la rece minim jumate de ora si apoi o batem.
Taiem blatul racit in doua si punem jumate de crema in mijloc si jumate deasupra. razuim un pic de ciocolata peste si punem migdale felii, facem din nou caramel din 3-4 linguri de zahar amestecat cu frisca lichida si turanm in rauri peste.
o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

48 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    delicios!!!!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 180g ciocolata neagra
  • 150g unt
  • 5 oua
  • 150g faina
  • 20g cacao
  • o jumate lingurita sare si praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 150g zahar.
  • Crema: 500 ml frisca
  • 200g ciocolata negra
  • Migdale si caramel

Raporteaza reteta

Retete
de dianakinces
Prajitură cu brânză

Prajitură cu brânză

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devine o spumă densă, se adaugă treptat uleiul,

11 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Amestecati foarte bine ouale cu zaharul, apoi adaugati treptat uleiul. Alternat adaugati laptele

7 voturi    5 comentarii
55 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

delicios!!!!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu pere caramelizate