autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
Tort cu ciocolata si caramel, Dificultate : redusa, Timp de preparare : 1 ora + 3 ore timpul de fierbere pentru Dulce de Leche, Cantitate : 12 portii, Ingrediente, Pentru blat, •300 gr unt sau margarina Rama, plus pentru uns, •300 gr zahar brun, •3 oua, •1 ½ lingurita praf de copt, •85 gr pudra de cacao, •225 gr faina, •225 ml iaurt, Pentru crema si decor, •300 ml frisca lichida, •300 gr lapte condensat, •100 gr ciocolata cu caramel, tocata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

1. Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide bine (daca laptele este din tub).Se pune intr-o oala, se toarna apa in oala pana ce ajunge sub capacul borcanului si se lasa sa fiarba timp de 3 ore, adaugand apa cand scade.
2. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt/margarina o tava rotunda de 23 cm diametru.Se bate untul/margarina cu zaharul pana devine cremos.Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga praful de copt, cacaoa si 75 gr faina.Se mixeaza bine, apoi se adauga jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca.Se adauga faina si iaurtul ramase, alternanadu-le si amestecand totul pana s-a omogenizat.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata cu o lingura.Se da la copt 40-55 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa blatul sa se raceasca 5 minute in forma, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
3. Pentru crema, se bate frisca cu 2 linguri Dulce de Leche.Se taie blatul in jumatate, pe orizontala.Se pune o jumatate de blat pe farfuria de servire, se unge cu o jumatate din cantitatea de frisca, apoi se unge cu restul de Dulce de Leche .Se aseaza deasupra a 2-a jumatate de blat, se unge cu frisca ramasa si se decoreaza cu bucatele de ciocolata cu caramel.Tortul se pastreaza la rece pana cand este gata de servit.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi lasa gura apa...la ce bunatate ai mai preparat...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Arata super bine...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    10 cu felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Arata tare bine...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Frumos prezentat si cred ca este ft bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Superb arata,felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Delicioasa reteta ca toate retetele Laurei

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Arata foarte, foarte bine!

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Dulce de Leche este lapte condensat (dulce)

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Scuze Laura de intrebare dar ce este dulce de leche? Lapte dulce ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Tort cu ciocolata si caramel
  • Dificultate : redusa
  • Timp de preparare : 1 ora + 3 ore timpul de fierbere pentru Dulce de Leche
  • Cantitate : 12 portii
  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • •300 gr unt sau margarina Rama
  • plus pentru uns
  • •300 gr zahar brun
  • •3 oua
  • •1 ½ lingurita praf de copt
  • •85 gr pudra de cacao
  • •225 gr faina
  • •225 ml iaurt
  • Pentru crema si decor
  • •300 ml frisca lichida
  • •300 gr lapte condensat
  • •100 gr ciocolata cu caramel
  • tocata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Imi lasa gura apa...la ce bunatate ai mai preparat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort