autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si castane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 150 g ciocolata neagra (amaruie), , 100 g ciocolata cu lapte, , 250 g piure de castane, , 150 g unt, , 75 g zahar tos, , 4 oua, , 1 lingura faina., Pentru ornat: cacao pudra si - eventual - fructe insiropate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt si infainati o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 22 cm) si incingeti cuptorul la 900. Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde, adaugati untul taiat bucati si neteziti suprafata cu o spatula.
Incorporati piureul de castane si frecati bine compozitia, pana ce devine omogena. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare (albusurile puneti-le deoparte intr-un castron).
Bateti albusurile spuma, incorporand zaharul putin cate putin, si turnati apoi peste ele compozitia de castane + ciocolata, amestecand usor cu telul. Varsati aluatul astfel obtinut in forma unsa si infainata si lasati-l sa se coaca aproximativ o ora, in cuptorul incins.
Lasati tortul sa se raceasca circa 10 minute, scoateti-l din forma si, inainte de-al servi, pudrati-l pe toata suprafata cu cacao si ornati-l cu fructe insiropate si - eventual - cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de castane

Tort de ciocolata cu crema de castane

Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de

16 voturi    18 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

18 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    catrina , 05 februarie 2009

    Am incercat reteta, a iesit destul de bine. Cred ca trebuie facut la cuptorul incins la mai mult de 90 grade... 150 poate. Are consistenta salamului de biscuiti. Trebuie tinut la rece.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 150 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 250 g piure de castane
  • 150 g unt
  • 75 g zahar tos
  • 4 oua
  • 1 lingura faina.
  • Pentru ornat: cacao pudra si - eventual - fructe insiropate.

Raporteaza reteta

Fara foto

catrina

Am incercat reteta, a iesit destul de bine. Cred ca trebuie facut la cuptorul incins la mai mult de 90 grade... 150 poate. Are consistenta salamului de biscuiti. Trebuie tinut la rece.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort "fiert"