Ungeti cu unt si infainati o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 22 cm) si incingeti cuptorul la 900. Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde, adaugati untul taiat bucati si neteziti suprafata cu o spatula.
Incorporati piureul de castane si frecati bine compozitia, pana ce devine omogena. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare (albusurile puneti-le deoparte intr-un castron).
Bateti albusurile spuma, incorporand zaharul putin cate putin, si turnati apoi peste ele compozitia de castane + ciocolata, amestecand usor cu telul. Varsati aluatul astfel obtinut in forma unsa si infainata si lasati-l sa se coaca aproximativ o ora, in cuptorul incins.
Lasati tortul sa se raceasca circa 10 minute, scoateti-l din forma si, inainte de-al servi, pudrati-l pe toata suprafata cu cacao si ornati-l cu fructe insiropate si - eventual - cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii