Ingrediente
Blat:, &ndash 6 oua, &ndash 7 linguri zahar, &ndash 7 linguri faina, &ndash un plic praf de copt, &ndash 50 g unt, &ndash 100 grame ciocolata amaruie (75%), &ndash un praf de sare, Crema:, &ndash 500 g mascarpone, &ndash 250 ml frisca lichida, &ndash 2 linguri de zahar pudra, &ndash o sticluta de esenta de vanilie, &ndash un plic intaritor frisca, &ndash 200 ml lapte condensat, Glazura:, &ndash 75 grame ciocolata neagra si, &ndash 75 gr ciocolata alba, &ndash 150 frisca lichida, &ndash flori de zahar pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat cele 7 linguri de zahar. Apoi, se incorporeaza galbenusurile batute, ciocolata topita si racita si faina amestecata cu praful de copt in prealabil.
Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit circa 30 de minute.
Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarpone, adaugandu-se treptat laptele condensat. Se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura de lemn.
Blatul racit se taie in doua pe orizontala, iar crema se asaza intre cele doua blaturi obtinute.
Impartim frisca lichida in doua parti, o parte o incorporam ciocolatei negre topita la baie de aburi, iar cealalta parte o incorporam ciocolatei albe.
Turnam intercalat ciocolata neagra cu cea alba si cu ajutorul unei scobitoari amestecam usor pentru un rezultat marmorat, apoi decoram cu flori de zahar.