Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • – 6 oua
  • – 7 linguri zahar
  • – 7 linguri faina
  • – un plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 100 grame ciocolata amaruie (75%)
  • – un praf de sare
  • Crema:
  • – 500 g mascarpone
  • – 250 ml frisca lichida
  • – 2 linguri de zahar pudra
  • – o sticluta de esenta de vanilie
  • – un plic intaritor frisca
  • – 200 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • – 75 grame ciocolata neagra si
  • – 75 gr ciocolata alba
  • – 150 frisca lichida
  • – flori de zahar pentru decor

Mod de preparare

Ciocolata amaruie rupta in bucati mici si untul taiat cubulete se topesc, la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si se lasa la racit.

Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat cele 7 linguri de zahar. Apoi, se incorporeaza galbenusurile batute, ciocolata topita si racita si faina amestecata cu praful de copt in prealabil.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit circa 30 de minute.

Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarpone, adaugandu-se treptat laptele condensat. Se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura de lemn.

Blatul racit se taie in doua pe orizontala, iar crema se asaza intre cele doua blaturi obtinute.

Impartim frisca lichida in doua parti, o parte o incorporam ciocolatei negre topita la baie de aburi, iar cealalta parte o incorporam ciocolatei albe.

Turnam intercalat ciocolata neagra cu cea alba si cu ajutorul unei scobitoari amestecam usor pentru un rezultat marmorat, apoi decoram cu flori de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise