autor:

Camelia

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu ciocolata si fructe

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
Blat cacao:, 6 oua, 120 g zahar, 70 g faina, 50 g cacao, Blat vanilie:, 6 oua, 120 g zahar, 120 g faina, 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie, Crema ciocolata neagra:, 200 g ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, 150-200 g mascarpone, Crema ciocolata alba:, 200 g ciocolata alba, 200 ml frisca lichida, 150-200 g mascarpone, Crema de fructe:, 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura, capsuni si visine), 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon, 4 linguri de apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Blat vanilie:

Mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, iar apoi adaugam esenta de vanilie. Cernem faina o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema neagra:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema alba:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Crema de fructe:

Punem fructele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 4 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.

Asamblare:

Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Asa procedam si cu cel de vanilie. Obtinem in total 4 sectiuni.

Prima sectiune a blatului de cacao o decupam in 3 cercuri de marimi diferite. Asa procedam si cu blatul de vanilie. Schimbam fasiile. Punem o fasie neagra in locul celei cu vanilie si invers. Asa procedam si cu celalalte 2 sectiuni. Daca nu v-ati prins cum trebuie executat acest blat, intrati pe youtube si uitati-va la clipuri in care va explica pas cu pas cum se face acest blat sah.

Punem prima sectiune de blat in inelul tavii de 19 cm in care am copt blatul. Insiropam prima sectiune cu marginea blatului de vanilie, cu apa+zahar. Pastram 3-4 linguri de crema neagra si apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea cu marginea blatului de cacao. Insiropam. Pastram 4 linguri de crema alba, iar apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Pastram 4 linguri de crema de zmeura. Peste crema alba pe care am nivelat-o, adaugam crema de zmeura. Adaugam sectiunea a treia, cu marginea blatului de vanilie. Adaugam cele 3 linguri de crema de ciocolata neagra. Nivelam. Amestecam cele 4 linguri de crema de ciocolata alba cu cele 4 linguri de crema de fructe. Adaugam amestecul obtinut peste crema de ciocolata neagra. Insiropam ultima sectiune si o punem deasupra amestecului de ciocolata alba+crema de zmeura. Am acoperit tortul cu folie de prospetime si l-am lasat peste noapte in frigider. L-am imbracat in crema de unt (300 g unt+120 g zahar pudra). L-am decorat cu inimioare de zahar, perle si deasupra am ras ciocolata alba si macarons.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort delicios de ciocolata cu fructe

Tort delicios de ciocolata cu fructe

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul

1 vot    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema de fructe:
  • 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura
  • capsuni si visine)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni (fara coacere)