Tort cu ciocolata si migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 250 g migdale taiate marunt,
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 200 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 6 oua,
  • un varf de cutit de sare,
  • o lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 3 linguri de zahar pudra,
  • 400 g frisca batuta,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • o lingura lichior de portocale.

Mod de preparare

Se rumenesc migdalele intr-o tigaie fara grasime si se pun deoparte sa se raceasca. Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o craticioara si se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Apoi se lasa si ea sa se raceasca. Se amesteca bine untul (moale) cu zaharul si se adauga galbenusurile, migdalele prajite, ciocolata si sarea. Albusurile, batute spuma, se incorporeaza usor in aluat impreuna cu coaja de lamaie. Amestecul astfel obtinut se toarna intr-o forma de tort unsa (diametrul de 26 cm), se baga la cuptorul incins si se coace 45 de minute (180°C). Se scoate prajitura din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se rastoarna si se pudreaza cu zahar farin. In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat, coaja de portocala si lichiorul, se mai amesteca putin si se intinde peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise