autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort cu ciocolata si mousse de caise

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
pt blat:6 oua,250 g zahar,300 g faina,10 lg apa,1 praf de copt, Pt crema ganache:200 g ciocolata cu lapte, ml frisca lichida, pt mousse de caise:250 g caise din compot,250 ml frisca lichida,8 g gelatina,90 g zahar, Pt glazura:150 g ciocolata amaruie,100 ml frisca lichida,20 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.E un blat excelent care poate fi taiat cu succes in 3:P
Pt crema ganache:Incalzim frisca,punem ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand se topeste(nu trebuie sa fiarba).Lasam la frigider cateva ore(chiar de seara pana dimineata) si cand e foarte rece mixam bine pana se obtine o crema densa.
Pt moussul de caise:Scurgem caisele,(eu am pus si 2 lg zeama din compot)le facem pure cu blenderul,amestecam cu zahar si punem pe foc pana cand acesta se topeste.Gelatina o punem la inmuiat pt 10 minute in apa rece,o scurgem(daca e sub forma de folii) si adaugam peste caise amestecand pana se dizolva.Batem frisca si amestecam cu caisele reci.
Taiem blatul in 3,punem prima foaie in tava cu inel detasabil,insiropam,punem crema ganache,a doua foaie de blat insiropata,moussul de caise si deasupra ultima foaie de blat.Lasam la frigider pentru 4-5 ore,scoatem pe un platou si turnam glazura.
pt glazura:punem pe foc frisca lichida cu ciocolata si untul si amestecam pana se face ca o crema care curge..Lasam sa se raceasca putin si punem peste tort,pornind din centru.(e bine sa puneti hartie de jur imprejurul platoului,in cazul in care curge glazura sa murdatiti cat mai putin:)
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu ciocolata si mousse de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Pentru blat se pun intr-un castron toate ingredientele de mai sus si se se mixeaza pana se omogenizeaza. Compozitia

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de iarna

Tort de iarna

- se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;

14 voturi    17 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Tare dragut, felicitari!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    frumoasa prezentare,sunt sigura ca e tare bun!Felicitari!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Interesanta combinatia de ciocolata cu caise - felicitari!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte bun acest tort cu ciocolata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Un tortulet gustos si frumos prezentat...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte frumos si cred ca e si foarte gustos!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte frumos arata si cred ca a fost si tare bun la gust.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      oau ce bine arata super

    • Fara foto

      Mihaela11 , 11 aprilie 2010

      Un deliciu! Si ce frumos ai decotat-o!*****

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Arata grozav!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • pt blat:6 oua,250 g zahar,300 g faina,10 lg apa,1 praf de copt
  • Pt crema ganache:200 g ciocolata cu lapte, ml frisca lichida
  • pt mousse de caise:250 g caise din compot,250 ml frisca lichida,8 g gelatina,90 g zahar
  • Pt glazura:150 g ciocolata amaruie,100 ml frisca lichida,20 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare dragut, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tort de nuci