autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si whisky

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane):, Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie,, 40 g migdale intregi cu coaja, , 2 oua, , 75 g unt, , 75 g zahar pudra, , 35 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 1 varf de cutit sare, , 20 g unt + 10 g faina pentru forma., Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte, , 125 g ciocolata amaruie, , 150 ml frisca nebatuta, , 80 g unt moale, , 10 g pudra de cacao neindulcita, , 50 ml whisky, , zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul - Radeti ciocolata amaruie, taiati marunt migdalele cu coaja cu tot si separati albusurile de galbenusuri.
Puneti intr-un vas termorezistent ciocolata rasa, untul taiat bucatele, zaharul si sarea, asezati-l pe baia de aburi si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn pana ce obtineti o crema neteda. Adaugati galbenusurile, luati vasul de pe baia de aburi si continuati sa amestecati pana ce se raceste crema.
Incingeti cuptorul la 160°, ungeti cu unt si infainati o forma cu pereti detasabili (diametrul: 18 cm).
Amestecati faina, praful de copt si migdalele taiate marunt si incorporati-le alternativ cu albusurile batute spuma in crema de ciocolata (o lingura de faina, o lingura de spuma). Cand s-a omogenizat aluatul turnati-l in forma, neteziti-l cu o spatula si dati-l 40-45 de minute la cuptor. Lasati-l sa se raceasca in forma (circa 10 minute) si pe urma scoateti-l pe un gratar.
Crema - Rupeti bucatele ciocolatele si puneti-le pe foc impreuna cu frisca nebatuta. Dupa ce dau in clocot, lasati-le sa fiarba 30 de secunde, amestecandu-le intruna. Turnati crema intr-un castron si, dupa ce s-a racit, continuati s-o amestecati pana ce devine spumoasa. Adaugati - tot amestecand - untul taiat bucatele si whisky-ul.
Taiati blatul - pe orizontala - in 4 bucati de aceeasi grosime. Puneti prima bucata pe un platou, ungeti-o cu 1/4 din crema de ciocolata si procedati la fel si cu celalalte. Dupa ce l-ati acoperit si pe ultimul, desenati cu o furculita cateva linii si tineti tortul o ora la frigider. Inainte de a-l servi, pudrati-l cu cacao si zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si whisky" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu crema de vanilie

Pavlova cu crema de vanilie

Cum se prepara bezeaua? Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei,

4 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort Exotic

Tort Exotic

Preparare crema: Se pune la fiert laptele inpreuna cu galbenusurile de la oua ,zaharul vanilinat,zaharul

11 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta , 04 mai 2016

    Acum vreau sa fac acest tort . Se coace in forma mica de 22 cm?

  • Fara foto

    Tik Antonia , 24 noiembrie 2015

    Am facut tortul,excelent!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane):
  • Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie,
  • 40 g migdale intregi cu coaja
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • 35 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 20 g unt + 10 g faina pentru forma.
  • Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 80 g unt moale
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 50 ml whisky
  • zahar tos.

Raporteaza reteta

Fara foto

Georgeta

Acum vreau sa fac acest tort . Se coace in forma mica de 22 cm?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si cirese