autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata si whisky

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane):, Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie,, 40 g migdale intregi cu coaja, , 2 oua, , 75 g unt, , 75 g zahar pudra, , 35 g faina, , 1 lingurita praf de copt, , 1 varf de cutit sare, , 20 g unt + 10 g faina pentru forma., Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte, , 125 g ciocolata amaruie, , 150 ml frisca nebatuta, , 80 g unt moale, , 10 g pudra de cacao neindulcita, , 50 ml whisky, , zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul - Radeti ciocolata amaruie, taiati marunt migdalele cu coaja cu tot si separati albusurile de galbenusuri.
Puneti intr-un vas termorezistent ciocolata rasa, untul taiat bucatele, zaharul si sarea, asezati-l pe baia de aburi si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn pana ce obtineti o crema neteda. Adaugati galbenusurile, luati vasul de pe baia de aburi si continuati sa amestecati pana ce se raceste crema.
Incingeti cuptorul la 160°, ungeti cu unt si infainati o forma cu pereti detasabili (diametrul: 18 cm).
Amestecati faina, praful de copt si migdalele taiate marunt si incorporati-le alternativ cu albusurile batute spuma in crema de ciocolata (o lingura de faina, o lingura de spuma). Cand s-a omogenizat aluatul turnati-l in forma, neteziti-l cu o spatula si dati-l 40-45 de minute la cuptor. Lasati-l sa se raceasca in forma (circa 10 minute) si pe urma scoateti-l pe un gratar.
Crema - Rupeti bucatele ciocolatele si puneti-le pe foc impreuna cu frisca nebatuta. Dupa ce dau in clocot, lasati-le sa fiarba 30 de secunde, amestecandu-le intruna. Turnati crema intr-un castron si, dupa ce s-a racit, continuati s-o amestecati pana ce devine spumoasa. Adaugati - tot amestecand - untul taiat bucatele si whisky-ul.
Taiati blatul - pe orizontala - in 4 bucati de aceeasi grosime. Puneti prima bucata pe un platou, ungeti-o cu 1/4 din crema de ciocolata si procedati la fel si cu celalalte. Dupa ce l-ati acoperit si pe ultimul, desenati cu o furculita cateva linii si tineti tortul o ora la frigider. Inainte de a-l servi, pudrati-l cu cacao si zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si whisky" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU CAPSUNI

TORT CU CAPSUNI

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga

17 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomatic cu visine

Tort diplomatic cu visine

In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta , 04 mai 2016

    Acum vreau sa fac acest tort . Se coace in forma mica de 22 cm?

  • Fara foto

    Tik Antonia , 24 noiembrie 2015

    Am facut tortul,excelent!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane):
  • Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie,
  • 40 g migdale intregi cu coaja
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • 35 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 20 g unt + 10 g faina pentru forma.
  • Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca nebatuta
  • 80 g unt moale
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 50 ml whisky
  • zahar tos.

Raporteaza reteta

Fara foto

Georgeta

Acum vreau sa fac acest tort . Se coace in forma mica de 22 cm?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe II