Tort cu ciocolata si whisky

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane):
  • Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie,
  • 40 g migdale intregi cu coaja,
  • 2 oua,
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar pudra,
  • 35 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 20 g unt + 10 g faina pentru forma.
  • Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte,
  • 125 g ciocolata amaruie,
  • 150 ml frisca nebatuta,
  • 80 g unt moale,
  • 10 g pudra de cacao neindulcita,
  • 50 ml whisky,
  • zahar tos.

Mod de preparare

Blatul - Radeti ciocolata amaruie, taiati marunt migdalele cu coaja cu tot si separati albusurile de galbenusuri.

Puneti intr-un vas termorezistent ciocolata rasa, untul taiat bucatele, zaharul si sarea, asezati-l pe baia de aburi si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn pana ce obtineti o crema neteda. Adaugati galbenusurile, luati vasul de pe baia de aburi si continuati sa amestecati pana ce se raceste crema.

Incingeti cuptorul la 160°, ungeti cu unt si infainati o forma cu pereti detasabili (diametrul: 18 cm).

Amestecati faina, praful de copt si migdalele taiate marunt si incorporati-le alternativ cu albusurile batute spuma in crema de ciocolata (o lingura de faina, o lingura de spuma). Cand s-a omogenizat aluatul turnati-l in forma, neteziti-l cu o spatula si dati-l 40-45 de minute la cuptor. Lasati-l sa se raceasca in forma (circa 10 minute) si pe urma scoateti-l pe un gratar.

Crema - Rupeti bucatele ciocolatele si puneti-le pe foc impreuna cu frisca nebatuta. Dupa ce dau in clocot, lasati-le sa fiarba 30 de secunde, amestecandu-le intruna. Turnati crema intr-un castron si, dupa ce s-a racit, continuati s-o amestecati pana ce devine spumoasa. Adaugati - tot amestecand - untul taiat bucatele si whisky-ul.

Taiati blatul - pe orizontala - in 4 bucati de aceeasi grosime. Puneti prima bucata pe un platou, ungeti-o cu 1/4 din crema de ciocolata si procedati la fel si cu celalalte. Dupa ce l-ati acoperit si pe ultimul, desenati cu o furculita cateva linii si tineti tortul o ora la frigider. Inainte de a-l servi, pudrati-l cu cacao si zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise