Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii): 150 g faina, , 175 g zahar, , 6 oua, , 90 g unt, , 90 g ciocolata de menaj topita, , 2 pahare zmeura aleasa, , 1/2 l frisca, , 3 foi gelatina, , 120 g zahar pudra, , 90 g ciocolata de menaj rasa, , 1 forma de tort (20 cm cu pereti detasabili), , hartie pentru copt.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile spuma. Se incalzeste putin untul si se incorporeaza in crema de galbenusuri, dupa care se incorporeaza spuma de albusuri si faina, amestecand usor, si la sfarsit, ciocolata topita. Se toarna aluatul in forma, se coace 55 de minute si se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie gelatina in apa rece, se aleg 20 de boabe frumoase de zmeura pentru ornat, iar restul se trec prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si cu frisca batuta. Gelatina inmuiata se stoarce, se lasa sa se topeasca pe baie de apa si se incorporeaza si ea - repede - in umplutura de frisca si zmeura.
Se indeparteaza hartia de pe blatul copt, se taie blatul in trei, se ung doua dintre straturi cu 2/3 din crema, se aseaza toate trei unul peste altul si se intinde crema ramasa pe suprafata si marginile tortului. Se presara deasupra ciocolata rasa si se garniseste cu boabele de zmeura puse deoparte.