Tort cu ciocolata si zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 150 g faina,
  • 175 g zahar,
  • 6 oua,
  • 90 g unt,
  • 90 g ciocolata de menaj topita,
  • 2 pahare zmeura aleasa,
  • 1/2 l frisca,
  • 3 foi gelatina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 90 g ciocolata de menaj rasa,
  • 1 forma de tort (20 cm cu pereti detasabili),
  • hartie pentru copt.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza forma cu hartie pentru copt.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bat albusurile spuma. Se incalzeste putin untul si se incorporeaza in crema de galbenusuri, dupa care se incorporeaza spuma de albusuri si faina, amestecand usor, si la sfarsit, ciocolata topita. Se toarna aluatul in forma, se coace 55 de minute si se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie gelatina in apa rece, se aleg 20 de boabe frumoase de zmeura pentru ornat, iar restul se trec prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si cu frisca batuta. Gelatina inmuiata se stoarce, se lasa sa se topeasca pe baie de apa si se incorporeaza si ea - repede - in umplutura de frisca si zmeura.

Se indeparteaza hartia de pe blatul copt, se taie blatul in trei, se ung doua dintre straturi cu 2/3 din crema, se aseaza toate trei unul peste altul si se intinde crema ramasa pe suprafata si marginile tortului. Se presara deasupra ciocolata rasa si se garniseste cu boabele de zmeura puse deoparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise