autor:

Solidat

» » Torturi

Tort cu cirese

Autor: Solidat (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Solidat (Bucatar)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Ingrediente:, Pantru blat:, 210 g faina, 8 oua, 120 g zahar, 40 g cacao, 1 praf de copt, , Pentru umplutura:, 1 l smantana pentru frisca, 200 g zahar, 1 compot de visine (cirese), kirsch (tuica de cirese), , Pentru decorat:, ciocolata rasa (sau o tableta de ciocolata amara)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata. Blat: Pe baie de abur

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cirese branza si menta

Tort cu cirese branza si menta

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Cand zaharul se dizolva, se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pantru blat:
  • 210 g faina
  • 8 oua
  • 120 g zahar
  • 40 g cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 l smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 1 compot de visine (cirese)
  • kirsch (tuica de cirese)
  • Pentru decorat:
  • ciocolata rasa (sau o tableta de ciocolata amara)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de lime