Preparare:
Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii