Preparare:
Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii