Tort cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pantru blat:
  • 210 g faina
  • 8 oua
  • 120 g zahar
  • 40 g cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 l smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 1 compot de visine (cirese)
  • kirsch (tuica de cirese)
  • Pentru decorat:
  • ciocolata rasa (sau o tableta de ciocolata amara)

Mod de preparare

Preparare:

Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise