autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 4 albusuri, 120 gr zahar, 2 lingurite esenta de vanilie, zeama de la 1 lime, 120 gr faina, 1 plic (10 gr) praf de copt, un praf de sare, 100 gr nuca de cocos albastra, 100 gr nuca de cocos verde, , Pentru crema, 60 gr amidon alimentar, 100 gr zahar cu aroma de vanilie, 100 ml Bacardi Tropical Orange, 100 ml Bacardi Tropical Lime, 300 ml lapte, , Pentru sirop, 100 gr zahar, 200 ml apa, 2 lingurite esenta de portocale, 2 lingurite esenta de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru.
Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2 galbenusuri, 120 gr zahar, esenta de vanilie si zeama de lime.Cerne faina impreuna cu praful de copt apoi incorporeaz-o in amestecul cu oua.Inglobeaza pe urma albusurile spuma.Imparte compozitia obtinuta in jumatate.Intr-una din jumatati incorporeaza nuca de cocos albastra iar in cealalta jumatate nuca de cocos verde.
Pune fiecare compozitie in tavile pregatite si da-le la copt 30-40 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi taie fiecare blat in jumatate, pe orizonatala.
Pentru sirop, caramelizeaza zaharul apoi adauga apa si lasa pe foc pana cand s-a obtinut un sirop.Se ia siropul de pe foc, se aduga esentele si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, intr-o cratita se amesteca amidonul cu zaharul si cele doua tipuri de bacardi.Se adauga apoi laptele si se pune pe foc.Se gateste, amestecand continuu pana cand se obtine un pudding apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru asamblare, se aseaza un blat verde pe farfurie.Se insiropeaza cu ¼ din sirop apoi se unge cu 1/3 din pudding si se acopera cu un blat albastru.Se repeta operatiune cu blaturile, sirpoul si pudding-ul ramas.Tortul sa se acopera cu folie si se da rece peste noapte.Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora (in cazul meu) cu fondant pentru un aspect si mai vesel.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Felicitari !

  • Andreea Sochirca

    Andreea Sochirca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Colorat!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Ce super e!!!!! Felicitari!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Meserias!felicitari!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      delicios!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      wow!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Delicios si realizat cu multa pricepere si mai ales "rabdare". Felicitari arata super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Excelent tortuletul tau...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Deosebit si delicios acest tort,felicitari!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Nici nu zici ca e un tort adevarat, arata splendid! Nu ti-e mila sa tai din el!!! La cat ai muncit si la cum arata l-as pastra asa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • zeama de la 1 lime
  • 120 gr faina
  • 1 plic (10 gr) praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr nuca de cocos albastra
  • 100 gr nuca de cocos verde
  • Pentru crema
  • 60 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 100 ml Bacardi Tropical Lime
  • 300 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 lingurite esenta de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort crema de zahar ars