autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort cu cremă de ciocolată

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 5 oua, - 50 g faina, - 20 g cacao, - 120 g zahar, Ingrediente crema:, - 200 g ciocolata cu lapte, - 200 ml frisca, - 100 g unt, - 30 g zahar pudra, - 2 linguri crema de ciocolata nuttela, Ingrediente sirop:, - 50 ml apa, - 30 g zahar, - 1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata, Pentru decor:, - un plic glazura de ciocolata Dr.Otker, - 8 bomboane pralinate, - 1 lingura ciocolata alba razuita

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.
Preparare crema:
Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe \"bain marie\" pana se topeste ciocolata; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),
apoi se pune crema de nuttela;
Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.
Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Pentru sirop se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.
Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului.
Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Blat: Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    A venit chiar bine ! felicitari, imi place cum arata !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Delicios! Apetisant!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    super tort

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Este foarte fin acest tort!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Ft bun si aratos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Apetisant!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tort de tort. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 5 oua
  • - 50 g faina
  • - 20 g cacao
  • - 120 g zahar
  • Ingrediente crema:
  • - 200 g ciocolata cu lapte
  • - 200 ml frisca
  • - 100 g unt
  • - 30 g zahar pudra
  • - 2 linguri crema de ciocolata nuttela
  • Ingrediente sirop:
  • - 50 ml apa
  • - 30 g zahar
  • - 1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata
  • Pentru decor:
  • - un plic glazura de ciocolata Dr.Otker
  • - 8 bomboane pralinate
  • - 1 lingura ciocolata alba razuita

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

A venit chiar bine ! felicitari, imi place cum arata !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu