Tort cu cremă de zahăr ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu cremă de zahăr ars

Ingrediente

  • Crema:125 g de zahar pentru caramelizat, 5 oua intregi, 5 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat
  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

Mod de preparare

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit.

Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele.

Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu,până se intareşte putin.

Blat:Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.

Cînd crema de zahăr ars s-a intarit putin se scoate cratita din cuptor se adauga incet peste cremă blatul rezultat si se pune la cuptor mană se coace blatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise