autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu cremă de zahăr ars

Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
Crema:125 g de zahar pentru caramelizat, 5 oua intregi, 5 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat, Blat:, 7oua, 7 linguri apa, 7 linguri ulei, 1 cana si jumatate faina, 1 cana si jumatate zahar, 2 plicuri zahăr vanilinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit.
Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele.
Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu,până se intareşte putin.
Blat:Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.
Cînd crema de zahăr ars s-a intarit putin se scoate cratita din cuptor se adauga incet peste cremă blatul rezultat si se pune la cuptor mană se coace blatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

42 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    Vad ca nimeni nu da nici temperatura , nici cit timp tre sa stea la cuptor.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Imi place crema de zahar ars cu blat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte gustos!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Mie mi se pare mai bun cu blatul mai subtire...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Frumos si delicios.......felicitari!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      este un tort super forte bun vara rece de la frigider

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Super delicios.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      intradevar arata delicios

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicios!

    • Fara foto

      florid (Bucatar) , 03 martie 2010

      e foarte bun, o sa incerc si eu aceasta reteta. eu am facut dar am pus compozitia pentru blat imediat dupa crema de zahar ars si a ramas ca si cum era un pic necopt, dar foarte delicios

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte bun! Delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos! Gustos!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      este o prajitura foarte foarte bina si delicioasa

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      delicios preferatul meu

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Este o bunatate tortul acesta....se topeste din farfurii ! Minunat !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Arata foarte bine acest tort!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Crema:125 g de zahar pentru caramelizat
  • 5 oua intregi
  • 5 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 3-4 pachetele de zahar vanilinat
  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Camelia
PASCA CU CIOCOLATA

PASCA CU CIOCOLATA

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin

15 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rata la cuptor

Rata la cuptor

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara Se infoliază si se lasă la frigider

5 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne

Lucica (Chef de cuisine)

Vad ca nimeni nu da nici temperatura , nici cit timp tre sa stea la cuptor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de capsuni