autor:

gabriela bacila

» » Torturi

Tort cu crema caramel

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
24 piscoturi, 1 plic ness, 4 galbenusuri, 12 linguri de zahar, 1 pachet de margarina, 250 gr frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

4 galbenusuri se freaca cu patru linguri de zahar pina devine o crema spumoasa. Se pune apoi pe bain marie si se amesteca pina crema se ingroasa. Cind este aproape gata crema, se pregateste zaharul caramel. Se topesc 4 linguri de zahar cu un strop de apa pina se caramelizeaza zaharul.



Caramelul se toarna fierbinte in crema de galbenusuri care trebuie sa fie pe bain marie si se amesteca pina cind se incorporeaza caramelul. Sa nu va speriati, caramelul are tendinta sa se adune, dar pe bain marie se desface in crema. Margarina trebuie sa fie putin calda .Adica o topiti putin, dar sa aiba consistenta. Se amesteca cu crema de galbenusuri. Daca se taie crema o reparati cu putin ulei. Respectiv bateti cu mixerul crema si adaugati cite un strop de ulei. Crema se da la rece. Intre timp se pregatesc piscoturile, care se insiropeaza in ness. Piscoturile se aseaza pe doua rinduri in directii diferite(in cruce). Se pune crema pe piscoturi si si se orneaza cu frisca.



E bestial!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  caramel cu crema ganache

Tort caramel cu crema ganache

Blatul: Intr-un vas,batem albusurile spuma cu zaharul pudra si apa rece,dupa care adaugam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
2h 15 min
Torturi
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Daca avea si poze era super. Motanul sau pisica e frumoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 24 piscoturi
  • 1 plic ness
  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de margarina
  • 250 gr frisca

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Daca avea si poze era super. Motanul sau pisica e frumoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort capucino