autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort cu crema de banane

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
Pt blat:, -4 oua, -4 linguri zahar, -3 linguri ulei, -coaja rasa de la o portocala, -0.5 praf de copt, -2 linguri cacao, -4 linguri faina, , Pt crema :, -3 banane bine coapte, -200 ml frisca, -3 foi gelatina (5 gr), -2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr), -zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr), -sucul de la portocala, , Pt décor :, -banane, -kiwi, -un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi), -suc de fructe

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu. Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute. Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.



Crema:

Bananele le decojim si le mixam, trebuie sa obtinem o pasta (nu e nimic daca raman si bucatele mai mari); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala, cand sunt hidratate (sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul (atentie: nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile).



Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul si zaharul optional. Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena. Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece.



Decor:

Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe (capsuni am folosit eu). Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel

Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel

Margarina o topesti la foc potrivit, apoi adaugi ciocolata sa se topeasca si ea. Biscuiti sunt rupti

236 voturi    30 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Prajituri si alte bunatati de la Anca , 04 decembrie 2014

    ma bucur ca ai incercat si multumesc penru incredere

  • Fara foto

    Iordache Mihaela , 02 decembrie 2014

    felicitari ptr reteta,a iesit ffff bun:)

  • Fara foto

    Coli Colina , 14 aprilie 2014

    foarte bun si aratos pe deasupra

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -0.5 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • Pt crema :
  • -3 banane bine coapte
  • -200 ml frisca
  • -3 foi gelatina (5 gr)
  • -2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
  • -zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
  • -sucul de la portocala
  • Pt décor :
  • -banane
  • -kiwi
  • -un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
  • -suc de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Kinder