Tort cu crema de banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de banane

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -0.5 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • Pt crema :
  • -3 banane bine coapte
  • -200 ml frisca
  • -3 foi gelatina (5 gr)
  • -2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
  • -zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
  • -sucul de la portocala
  • Pt décor :
  • -banane
  • -kiwi
  • -un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
  • -suc de fructe

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu. Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute. Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Bananele le decojim si le mixam, trebuie sa obtinem o pasta (nu e nimic daca raman si bucatele mai mari); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala, cand sunt hidratate (sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul (atentie: nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile).

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul si zaharul optional. Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena. Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece.

Decor:

Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe (capsuni am folosit eu). Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor