Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu. Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute. Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Bananele le decojim si le mixam, trebuie sa obtinem o pasta (nu e nimic daca raman si bucatele mai mari); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala, cand sunt hidratate (sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul (atentie: nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile).
Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul si zaharul optional. Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena. Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece.
Decor:
Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe (capsuni am folosit eu). Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii