autor:

LUBITA

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2017

Ingrediente
Blat:, 150 g biscuiti digestivi, 60 g unt topit, Crema:, 500 g branza mascarpone, 200 g smantana fermentata, 4 oua, 150 g zahar, 1 lingurita extract de vanilie, Mousse:, 150 g ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida, 400 ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa deoparte.

Pentru crema se amesteca toate ingredientele in robot apoi se rastoarna peste blat.

Pentru copt, se infasoara tava cu folie de aluminiu, se pune intr-un vas mai mare cu apa si se lasa la cuptor 1h; crema trebuie sa se inchege, nu sa creasca precum aluatul la cuptor.

Dupa acest timp, se verifica cu scobitoarea si daca-i gata, se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Pentru mousse, se incalzeste frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta, se da vasul deoparte si se amesteca bine, iar dupa ce s-a racit, se incorporeaza frisca batuta

Se rastoarna in tava peste crema de branza, se niveleaza suprafata, apoi se lasa la frigider pana a doua zi.

Se pune tava pe un platou, se scoate inelul trecand de jur imprejur cu un cutit, apoi se orneaza dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 60 g unt topit
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g smantana fermentata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Mousse:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata si cappucino