autor:

pusikmea

» » Torturi

Tort cu crema de budinca si banane

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Ingrediente
* pt blat:, * 3 oua, * 3 linguri de zahar, * 6 linguri de faina, * 1 lingura de ulei, * 6 linguri de apa, * 2 linguri de cacao, * esenta de rom, * un praf de copt, * pt crema de budinca:, * 2 plicuri budinca de vanilie, * 1 l lapte, * 8 linguri de zahar, * esenta de vanilie, * 100 g unt, * 2 - 3 banane, * pt decor:, * frisca, * colorant alimentar, * kiwi, * bomboane decor

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

intre timp pregatim crema de budinca:

Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe pachet. La sfarsit adaugam untul si esenta de vanilie si o dam la rece.

Taiem banenele cubulete mici si le punem este budinca, amestecam usor Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de budinca si banane.

Deasupra ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar galben, kiwi si bmboane pt decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de budinca si banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt si capsuni

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anabella , 24 august 2013

    minunat tort!

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

    multumesc pentru aprecieri :*

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Imi lasã gura apã!!!yummy :)

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      saru'mana

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Hmmm...arata delicios!!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Aromat si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • * pt blat:
  • * 3 oua
  • * 3 linguri de zahar
  • * 6 linguri de faina
  • * 1 lingura de ulei
  • * 6 linguri de apa
  • * 2 linguri de cacao
  • * esenta de rom
  • * un praf de copt
  • * pt crema de budinca:
  • * 2 plicuri budinca de vanilie
  • * 1 l lapte
  • * 8 linguri de zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 100 g unt
  • * 2 - 3 banane
  • * pt decor:
  • * frisca
  • * colorant alimentar
  • * kiwi
  • * bomboane decor

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

anabella

minunat tort!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu dovleac copt si mere coapte