Tort cu crema de cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -12 linguri zahar
  • -12 linguri ulei
  • -14 linguri faina
  • -1 praf de copt dizolvat in apa
  • -1 esenta rom
  • Pentru crema:
  • -1 cana zahar
  • -2 oua intregi
  • -1 pachet unt
  • -50 grame cacao
  • Pentru décor:
  • -frisca
  • -gelatina rosie
  • -fructe(1 clementina)

Mod de preparare

Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul.treptat se adauga albusurile,faina,esenta si praful de copt dizolvat.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara,unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se introduce la cuptor 40 minute.

Intre timp se prepara crema de cacao: se bat ouale cu zaharul,dupa care se adauga untul si cacaoa.Se fierb la foc mic pan ace crema se ingroasa.

Se taie blatul de tort in trei felii si se adauga crema intre ele.

La sfarsit se imbraca tortul in frisca, se adauga gelatina deasupra si se decoreaza cu fructe.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Tort cu ciocolata si caise
Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura