autor:

PrincessMyss

» » Torturi

tort cu crema de cacao

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
blatul 1, 5 oua, 4 linguri faina, 1 lingura cacao, 5 linguri zahar, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute., , blatul 2, 5 albusuri, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 ceasca (de cafea) cu nuca, 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata, 1 ceasca de stafide, 1 ceasca de visine din compot (sau visinata), se bat albusurile cu zaharul, se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute., , crema, 5 galbenusuri, 5 linguri lapte, 400 g unt, 10 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar., , glazura:, 8 linguri zahar pudra, 4 linguri cacao, 3-4 linguri apa fiarta, ulei, se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 9 min

2 voturi

Mod de preparare

se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Pentru Blatul de cacao 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava

30 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Seiche , 26 septembrie 2014

    CRED CA TREBUIE SA FIE BUUUN!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Tare gustos trebuie sa fie...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 9 min

2 voturi

Ingrediente

  • blatul 1
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc
  • se adauga treptat galbenusurile
  • faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.
  • blatul 2
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 ceasca (de cafea) cu nuca
  • 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
  • 1 ceasca de stafide
  • 1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
  • se bat albusurile cu zaharul
  • se incorporeaza pe rand faina
  • ciocolata maruntita
  • nuca
  • visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat
  • se scoate pe un support de lemn
  • se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.
  • crema
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase
  • se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.
  • glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 3-4 linguri apa fiarta
  • ulei
  • se amesteca zaharul cu cacaoa
  • apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustos trebuie sa fie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Barbies