autor:

PrincessMyss

» » Torturi

tort cu crema de cacao

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
blatul 1, 5 oua, 4 linguri faina, 1 lingura cacao, 5 linguri zahar, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute., , blatul 2, 5 albusuri, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 ceasca (de cafea) cu nuca, 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata, 1 ceasca de stafide, 1 ceasca de visine din compot (sau visinata), se bat albusurile cu zaharul, se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute., , crema, 5 galbenusuri, 5 linguri lapte, 400 g unt, 10 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar., , glazura:, 8 linguri zahar pudra, 4 linguri cacao, 3-4 linguri apa fiarta, ulei, se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 9 min

2 voturi

Mod de preparare

se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

1. Aluatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul, mirodeniile si sarea pana ce se topeste zaharul. Adaugam

11 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Seiche , 26 septembrie 2014

    CRED CA TREBUIE SA FIE BUUUN!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Tare gustos trebuie sa fie...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 9 min

2 voturi

Ingrediente

  • blatul 1
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc
  • se adauga treptat galbenusurile
  • faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.
  • blatul 2
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 ceasca (de cafea) cu nuca
  • 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
  • 1 ceasca de stafide
  • 1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
  • se bat albusurile cu zaharul
  • se incorporeaza pe rand faina
  • ciocolata maruntita
  • nuca
  • visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat
  • se scoate pe un support de lemn
  • se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.
  • crema
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase
  • se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.
  • glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 3-4 linguri apa fiarta
  • ulei
  • se amesteca zaharul cu cacaoa
  • apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustos trebuie sa fie...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pufulete