Tort cu crema de cacao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de cacao

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri nuca macinata, 1 plic praf copt stins cu 2 linguri suc de lamaie, mirodenii (2 pliculete zahar vanilat, o lingurita coaja rasa de lamaie), 1 varf cutit sare
  • Crema: 2 pachete unt, crema de ciocolata
  • Crema de ciocolata: 5 galbenusuri (albusurile se pot folosi la bezele), 150 g zahar, 50 g cacao, 2 linguri apa
  • Sirop pentru insiropat: 200 ml apa, 150 g zahar, coaja de portocala si lamaie (intreaga, nu rasa), 1 plic zahar vanilat (siropul rezultat se poate amesteca si cu zeama de la o cutie de ananas), rom sau esenta de rom.
  • Facultativ: bucati de ananas, visine din dulceata, portocale (tortul este mai racoritor)

Mod de preparare

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, mirodeniile si sarea pana ce se topeste zaharul. Adaugam nuca, punem faina cernuta, praful de copt stins cu lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecam usor, prin rasturnare, ca aluatul sa poata creste si se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Eu ung putin cratita cu unt inainte de a pune hartia, ca sa ramana lipita de vas, apoi mai ung si hartia si o tapetez cu faina, pentru a putea scoate cu usurinta blatul dupa coacere. Se coace cca 45 minute.

Crema de ciocolata

Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate si frecate cu zaharul, cacaoa cernuta si apa si se fierb la bain-marie pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema propriu-zisa

Untul se freaca spuma apoi, treptat se pune crema de ciocolata si se amesteca usor ca sa nu se taie. Daca totusi inevitabilul s-a produs, se poate incalzi putin la bain-marie apoi se amesteca din nou.

Sirop

Apa se fierbe impreuna cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga si mirodeniile, ca sa-si pastreze proprietatile. Cand s-a racit se amesteca cu sucul de ananas.

Asamblare:

Blatul racit se taie in 3 parti, se insiropeaza si se unge cu crema. Pentru ornare se pastreaza mai multa crema ca sa se acopere intreaga suprafata. Peste stratul de crema de pe fiecare felie de blat se pun bucati de ananas, visine din dulceata sau alte fructe. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Se da la rece pentru 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise