autor:

Delia

» » Torturi

Tort cu crema de cacao

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri nuca macinata, 1 plic praf copt stins cu 2 linguri suc de lamaie, mirodenii (2 pliculete zahar vanilat, o lingurita coaja rasa de lamaie), 1 varf cutit sare, Crema: 2 pachete unt, crema de ciocolata, Crema de ciocolata: 5 galbenusuri (albusurile se pot folosi la bezele), 150 g zahar, 50 g cacao, 2 linguri apa, Sirop pentru insiropat: 200 ml apa, 150 g zahar, coaja de portocala si lamaie (intreaga, nu rasa), 1 plic zahar vanilat (siropul rezultat se poate amesteca si cu zeama de la o cutie de ananas), rom sau esenta de rom., Facultativ: bucati de ananas, visine din dulceata, portocale (tortul este mai racoritor)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, mirodeniile si sarea pana ce se topeste zaharul. Adaugam nuca, punem faina cernuta, praful de copt stins cu lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecam usor, prin rasturnare, ca aluatul sa poata creste si se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Eu ung putin cratita cu unt inainte de a pune hartia, ca sa ramana lipita de vas, apoi mai ung si hartia si o tapetez cu faina, pentru a putea scoate cu usurinta blatul dupa coacere. Se coace cca 45 minute.

Crema de ciocolata
Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate si frecate cu zaharul, cacaoa cernuta si apa si se fierb la bain-marie pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema propriu-zisa
Untul se freaca spuma apoi, treptat se pune crema de ciocolata si se amesteca usor ca sa nu se taie. Daca totusi inevitabilul s-a produs, se poate incalzi putin la bain-marie apoi se amesteca din nou.

Sirop
Apa se fierbe impreuna cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga si mirodeniile, ca sa-si pastreze proprietatile. Cand s-a racit se amesteca cu sucul de ananas.

Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 parti, se insiropeaza si se unge cu crema. Pentru ornare se pastreaza mai multa crema ca sa se acopere intreaga suprafata. Peste stratul de crema de pe fiecare felie de blat se pun bucati de ananas, visine din dulceata sau alte fructe. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Se da la rece pentru 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blatul Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anonim , 17 august 2016

    eu pun nuca si in crema de interior, iar ciocolata de la crema o fac cu lapte, zahar si cacao.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Delia, tortul tau e delicios, arata bine.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi place tortul tau.Eu de obicei il ornez cu frisca.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf copt stins cu 2 linguri suc de lamaie
  • mirodenii (2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie)
  • 1 varf cutit sare
  • Crema: 2 pachete unt
  • crema de ciocolata
  • Crema de ciocolata: 5 galbenusuri (albusurile se pot folosi la bezele)
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 2 linguri apa
  • Sirop pentru insiropat: 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • coaja de portocala si lamaie (intreaga
  • nu rasa)
  • 1 plic zahar vanilat (siropul rezultat se poate amesteca si cu zeama de la o cutie de ananas)
  • rom sau esenta de rom.
  • Facultativ: bucati de ananas
  • visine din dulceata
  • portocale (tortul este mai racoritor)

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

11 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive

anonim

eu pun nuca si in crema de interior, iar ciocolata de la crema o fac cu lapte, zahar si cacao.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
3 Chocolate Brownies