Tort cu crema de cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 200g margarina, 200g zahar+2 linguri zahar, 1 lingura tuica de prune, 4 oua, 1 plic de praf de copt, putina sare, 250g de faina, coaja rasa de lamaie.
  • Pentru crema: 2 linguri cafea solubila sau ness, 125g zahar, 150ml apa, 2 galbenusuri, 200g margarina, 100g stafide 100g alune prajite si maruntite.

Mod de preparare

Cum procedezi pentru blat: freci margarina cu 200g de zahar pana devine spumoasa, adaugi galbenusurile, coaja de lamaie, tuica, faina. La final bati albusurile cu 2 linguri de zahar foarte bine si incorporezi treptat in compozitia cu margarina. Coci blatul in forma rotunda unsa cu margarina, tapetata cu faina la foc potrivit cam 30 minute. Dupa coacere tai blatul racit in doua si-l stropesti cu putin rom.

Cum procedezi pentru crema: fierbi cafeaua cu zaharul la foc mic pana ce scade si optii un sirop. Il iei de pe foc si in siropul fierbinte incorporezi in suvoi subtire galbenusurile batute bine. Amesteci continuu pana se recoreste putin. Pui apoi cate putin din compozitia de galbenusuri in margarina frecata si dai la rece. Pastrezi o parte din crema, iar cu cea remasa umpli aluatul. Imbraci apoi tortul cu crema pastrata sau pregatesti o gazura de ciocolata: topesti 100g ciocolata pe baie de aburi, apoi amestci cu 50g de margarina si 4 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Sfat: pentru un gust deosebit, cand prepari cafeaua adaugi si putina scortisoara macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise