autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de cafea

Autor: alina ruta (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina ruta (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 martie 2007

Ingrediente
Pentru blat: 200g margarina, 200g zahar+2 linguri zahar, 1 lingura tuica de prune, 4 oua, 1 plic de praf de copt, putina sare, 250g de faina, coaja rasa de lamaie., Pentru crema: 2 linguri cafea solubila sau ness, 125g zahar, 150ml apa, 2 galbenusuri, 200g margarina, 100g stafide 100g alune prajite si maruntite.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi pentru blat: freci margarina cu 200g de zahar pana devine spumoasa, adaugi galbenusurile, coaja de lamaie, tuica, faina. La final bati albusurile cu 2 linguri de zahar foarte bine si incorporezi treptat in compozitia cu margarina. Coci blatul in forma rotunda unsa cu margarina, tapetata cu faina la foc potrivit cam 30 minute. Dupa coacere tai blatul racit in doua si-l stropesti cu putin rom.

Cum procedezi pentru crema: fierbi cafeaua cu zaharul la foc mic pana ce scade si optii un sirop. Il iei de pe foc si in siropul fierbinte incorporezi in suvoi subtire galbenusurile batute bine. Amesteci continuu pana se recoreste putin. Pui apoi cate putin din compozitia de galbenusuri in margarina frecata si dai la rece. Pastrezi o parte din crema, iar cu cea remasa umpli aluatul. Imbraci apoi tortul cu crema pastrata sau pregatesti o gazura de ciocolata: topesti 100g ciocolata pe baie de aburi, apoi amestci cu 50g de margarina si 4 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Sfat: pentru un gust deosebit, cand prepari cafeaua adaugi si putina scortisoara macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 200g margarina
  • 200g zahar+2 linguri zahar
  • 1 lingura tuica de prune
  • 4 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • putina sare
  • 250g de faina
  • coaja rasa de lamaie.
  • Pentru crema: 2 linguri cafea solubila sau ness
  • 125g zahar
  • 150ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 200g margarina
  • 100g stafide 100g alune prajite si maruntite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cacao