Cum procedezi pentru blat: freci margarina cu 200g de zahar pana devine spumoasa, adaugi galbenusurile, coaja de lamaie, tuica, faina. La final bati albusurile cu 2 linguri de zahar foarte bine si incorporezi treptat in compozitia cu margarina. Coci blatul in forma rotunda unsa cu margarina, tapetata cu faina la foc potrivit cam 30 minute. Dupa coacere tai blatul racit in doua si-l stropesti cu putin rom.
Cum procedezi pentru crema: fierbi cafeaua cu zaharul la foc mic pana ce scade si optii un sirop. Il iei de pe foc si in siropul fierbinte incorporezi in suvoi subtire galbenusurile batute bine. Amesteci continuu pana se recoreste putin. Pui apoi cate putin din compozitia de galbenusuri in margarina frecata si dai la rece. Pastrezi o parte din crema, iar cu cea remasa umpli aluatul. Imbraci apoi tortul cu crema pastrata sau pregatesti o gazura de ciocolata: topesti 100g ciocolata pe baie de aburi, apoi amestci cu 50g de margarina si 4 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.
Sfat: pentru un gust deosebit, cand prepari cafeaua adaugi si putina scortisoara macinata.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii