autor:

alina-olimpia

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina-olimpia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, -400 g de aluat pentru foietaj (congelat), -1 lingură rasă cu zahăr pudră, , Pentru cremă:, -10 pișcoturi de șampanie, -2 plicuri Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată Dr. Oetker, -500 ml lapte, -6 linguri rase cu zahăr pudră, , Pentru însiropare:, -150 ml lapte, -1 linguriță Esență de cafea Dr. Oetker, 38 ml, , Mai aveți nevoie de:, -tavă de copt sau formă de tort rotundă ,(diametru de 26 cm).

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pasul 1



Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Din foaiade aluat se decupează un cerc cu diametru de 26 de cm, pentru blat. Restul foii se taie în bucățele mici de formă oarecare. Se așează blatul în tava unsă, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.

Se introduce tava în cuptor și se coace. Separat se coc restul de bucățele de aluat.



Pasul 2



Blatul răcit se așează într-o formă pentru copt cu inel detașabil.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Cuptor cu gaz: treapta 4

Timp de coacere: cca. 15 minute



Pasul 3



Crema de prăjituri se prepară cu zahăr și lapte conform instrucțiunilor de pe plic.

Pasul 4



Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de cafea, apoi împreună cu crema pentru prăjituri se repartizează în straturi alternative peste blat (un rând de pișcoturi, un strat de cremă și se continuă tot așa până la epuizarea cantităților).



Pasul 5



Bucățile de foietaj se așează deasupra și se apasă ferm ca să pătrundă puțin în cremă. Tortul se păstrează în frigider timp 4 ore.



Sfat: Înainte de servire, peste tort se presară zahăr pudră și se scoate marginea formei de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de lapte si ciocolata

Tort cu crema de lapte si ciocolata

Incepem cu crema de ciocolata deoarece trebuie sa stea la rece. Punem toate ingredientele intr-un

30 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata cu 2 creme

Tort de ciocolata cu 2 creme

Blatul: Se unge mai intai o tava de tort si se tapeteaza cu hartie pergament, cu diametrul de 23

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -400 g de aluat pentru foietaj (congelat)
  • -1 lingură rasă cu zahăr pudră
  • Pentru cremă:
  • -10 pișcoturi de șampanie
  • -2 plicuri Cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată Dr. Oetker
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri rase cu zahăr pudră
  • Pentru însiropare:
  • -150 ml lapte
  • -1 linguriță Esență de cafea Dr. Oetker
  • 38 ml
  • Mai aveți nevoie de:
  • -tavă de copt sau formă de tort rotundă ,(diametru de 26 cm).

Raporteaza reteta

Retete
de alina-olimpia
Pizza Quatro Formaggi

Pizza Quatro Formaggi

Se inteapa blatul de pizza pe alocuri, se unge cu sos de rosii, se presara putina sare, apoi se pun

8 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

15 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se amesteca margarina cu 2 linguri zahar,cu sarea,apa,praful de copt si faina pana ce devine un aluat

2 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lory