Pasul 1
Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Din foaiade aluat se decupează un cerc cu diametru de 26 de cm, pentru blat. Restul foii se taie în bucățele mici de formă oarecare. Se așează blatul în tava unsă, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
Se introduce tava în cuptor și se coace. Separat se coc restul de bucățele de aluat.
Pasul 2
Blatul răcit se așează într-o formă pentru copt cu inel detașabil.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Cuptor cu gaz: treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Pasul 3
Crema de prăjituri se prepară cu zahăr și lapte conform instrucțiunilor de pe plic.
Pasul 4
Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de cafea, apoi împreună cu crema pentru prăjituri se repartizează în straturi alternative peste blat (un rând de pișcoturi, un strat de cremă și se continuă tot așa până la epuizarea cantităților).
Pasul 5
Bucățile de foietaj se așează deasupra și se apasă ferm ca să pătrundă puțin în cremă. Tortul se păstrează în frigider timp 4 ore.
Sfat: Înainte de servire, peste tort se presară zahăr pudră și se scoate marginea formei de tort.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii