Se separa albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Se adauga zaharul si esenta de rom si se bat pana se intareste. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca de jos in sus. Se baga la cuptor in forma de tort. Se tine 15 min la foc tare. Dupa aceea se da la foc potrivit pana se face.
Crema se obtine din frecarea margarinei cu zaharul pana se face spuma. Si dupa se adauga ciocolata rasa, topita la baine-marie. Se amesteca cu margarina si asa se obtine crema. Dupa care se taie tortul in 2 parti, se insiropeaza cu sirop din apa si zahar si zahar vanilat si se umple fiecare strat cu crema de ciocolata si se orneaza cu frisca.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii