Tort cu crema de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 180g faina
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 50g faina
  • 2-3 cuburi de ciocolata
  • Pt insiropat:
  • lapte sau sirop caram
  • 200ml frisca

Mod de preparare

Blatul:

Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana devine o crema spumoasa si batoasa;Faina se incorporeaza in ploaie cernuta amestecand cu o lingura de sus in jos,ingloband cat mai mult aer;

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se toarna compozitia pe toata suprafata,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 30 minute facand proba cu scobitoarea;

Cand este gata se scoate din cuptor se rastoarna pe un gratar de cuptor,se lasa la racit;

Crema :

pregatim crema in modul urmator:Laptele se fierbe la foc domol,separat galbenusurile se amesteca cu zaharul adaugat treptat,se adauga faina amestecand incontinuu,iar la sfarsit laptele caldut,putin cate putin si amestecand pana la omogenizare;

Se pune crema la foc,se amesteca incontinuu,pana se ingroasa,se da de pe foc si se adauga bucatile de ciocolata intregi,amestecam pana cand crema devine de culoarea ciopcolatei iar ciocolata sa topit;

Blatul se taie in 3 felii uniforme pe care le vom aseza pe farfurii;

Asamblarea:

Se aseaza prima felie de blat,se insiropeaza (in cazul meu cu lapte),cu sirop pregatit din zahar si apa ,sau apa si un lichior,etc,se aseaza un strat de crema ,cel de-al doilea blat,se insiropeaza si acesta,adaugam crema si pe acesta,iar cel de-al treilea blat se insiropeaza separat pe-o farfurie dupa care cu grija se adauga deasupra;

Decorul: Din crema de ciocolata obtinuta am tinut deoparte 2-3 linguri pe care le-am amestecat cu 100ml frisca batuta,a rezultat un chantilly cu ciocolata ,am decorat tortul alternand cu frisca batuta(100ml);

dar va garantez ca rezultatul a fost ottimo!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise