autor:

vera

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 180g zahar, 180g faina, Crema:, 500ml lapte, 4 galbenusuri, 120g zahar, 50g faina, 2-3 cuburi de ciocolata, Pt insiropat:, lapte sau sirop caram, 200ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana devine o crema spumoasa si batoasa;Faina se incorporeaza in ploaie cernuta amestecand cu o lingura de sus in jos,ingloband cat mai mult aer;
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se toarna compozitia pe toata suprafata,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 30 minute facand proba cu scobitoarea;
Cand este gata se scoate din cuptor se rastoarna pe un gratar de cuptor,se lasa la racit;
Crema :
pregatim crema in modul urmator:Laptele se fierbe la foc domol,separat galbenusurile se amesteca cu zaharul adaugat treptat,se adauga faina amestecand incontinuu,iar la sfarsit laptele caldut,putin cate putin si amestecand pana la omogenizare;
Se pune crema la foc,se amesteca incontinuu,pana se ingroasa,se da de pe foc si se adauga bucatile de ciocolata intregi,amestecam pana cand crema devine de culoarea ciopcolatei iar ciocolata sa topit;
Blatul se taie in 3 felii uniforme pe care le vom aseza pe farfurii;
Asamblarea:
Se aseaza prima felie de blat,se insiropeaza (in cazul meu cu lapte),cu sirop pregatit din zahar si apa ,sau apa si un lichior,etc,se aseaza un strat de crema ,cel de-al doilea blat,se insiropeaza si acesta,adaugam crema si pe acesta,iar cel de-al treilea blat se insiropeaza separat pe-o farfurie dupa care cu grija se adauga deasupra;
Decorul: Din crema de ciocolata obtinuta am tinut deoparte 2-3 linguri pe care le-am amestecat cu 100ml frisca batuta,a rezultat un chantilly cu ciocolata ,am decorat tortul alternand cu frisca batuta(100ml);
dar va garantez ca rezultatul a fost ottimo!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Pt bucatareasa mica ouale se bat intregi,pana isi dubleaza volumul!!

  • Fara foto

    Bucătăreasă Mică (Bucatar) , 21 iulie 2010

    Ouăle se bat întregi? Sau albuşurile bătute spumă, iar gălbenuşurile se incorporează?:) Vreau să-i fac acest tort bunicii mele, care împlineşte vârsta de 58 de ani Duminică

  • Fara foto

    vera , 30 mai 2010

    va multumesc!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Foarte, foarte frumos. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Laude sau nu, adevarul este ca arata intr-un mare feeel...5 stelute cu : Felicitari !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      iti multumesc pt ''laude'' nu am pretins niciodata ca cineva sa ma laude,era pur si simplu un tort pt ziua fiicei mele! Oricum laudele sunt bine venite,multumesc!

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      E SUPER FRUMOS TORTUL TAU....FELICITARI

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Excelent tortuletul tau...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Am salvat reteta....pai arata tare bine si mi se pare usor de facut. Felicitari*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Cred ca am mai spus, undeva, lucrul asta : Tortul e " cireasa de pe tort a artei culinare ". Pentru mine, cine face torturi, e deja, un mare cofetar!. Multumita ?, de laude ?, Vera ?

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte dragut tortul tau......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 180g faina
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 50g faina
  • 2-3 cuburi de ciocolata
  • Pt insiropat:
  • lapte sau sirop caram
  • 200ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Pt bucatareasa mica ouale se bat intregi,pana isi dubleaza volumul!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu pere si crema de iaurt