autor:

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Autor: ioana24 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana24 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2011

Ingrediente
blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, sare., pentru sirop: 200ml apa, 4-5linguri zahar, 1/2 esenta de migdale., pentru crema: 100ml apa, 150g zahar, 100g ciocolata rasa, 3 linguri cacao, 400g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare,adaugi jumatate din zahar galbenusurile frecate cu restul de zahar si la urma cu restul de zahar si la urma faina, praful de copt. Coci blatul intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Cand s-a racit, tai blatul si-l insiropezi.pui crema intre blaturi.pentru sirop: pui la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri de zahar dupa ce sa fiert si racit adaugi esenta de migdale.
Crema: pui la fiert 100ml apa cu 150g zahar,100g ciocolata rasa de menaj, 3 linguri cacao pana se face un sirop gros, lasi crema la racit si o amesteci cu 400g unt batut spuma. Pui crema pe balt cu spritul. Ornezi tortul dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare.
  • pentru sirop: 200ml apa
  • 4-5linguri zahar
  • 1/2 esenta de migdale.
  • pentru crema: 100ml apa
  • 150g zahar
  • 100g ciocolata rasa
  • 3 linguri cacao
  • 400g unt.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de post