Tort cu crema de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua, 210 gr zahar, 210 gr faina, un praf de sare
  • Crema: 400 gr zahar, 600ml lapte, 1 esenta de rom, 1/2 pachet margarina/unt, 3-4 linguri de cacao, 2-3 linguri faina

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale intregi (lasate la temperatura camerei in prealabil vreo 1-2 ore) la mixer cu zaharul si sarea vreo 25-30 min, apoi usor cu o lingura se incorporeaza faina. Se da totul la cuptor incalzit vreo 20-25 min.

Crema se face pe baie de aburi prin fierberea laptelui cu zaharul, esenta de rom, apoi se adauga margarina, cacao si faina. Se mai fierbe putin pana se ingroase ca la budinca.

Blatul se taie si se umple cu crema nu foarte calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise