autor:

Gatiticuspor

» » Torturi

Tort Cu Crema De Ciocolata Alba

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2014

Ingrediente
Blat:, - 6 oua, - 6 linguri zahar, - 2 linguri ulei, - 1 lingura apa, - 6 linguri faina, - 1 praf de copt, , Crema, - 300 g ciocolata alba, - 300 g frisca lichida, , - 100 g gem de capsune

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

BLATUL:

Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.
Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi incorporati-le in mixtura de galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.
Tapetati o tava rotunda de blat, cu hartie de copt si turnati compozitia obtinuta. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Lasati blatul sa se racoreasca putin in forma apoi rasturnati blatul pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.
Crema:
Topiti ciocolata cu frisca lichida si lasati sa se raceasca apoi mixati pana ce obtineti o crema omogena de consistenta smantanii. Dati la frigider pana ce sunteti gata sa asamblati tortul.
Cand blatul s-a racit taiati-l in 3.
Asezati prima foaie de blat si ungeti cu jumatate din gemul de capsune.
Adaugati un strat de crema cu ciocolata alba peste stratul de gem.
Procedati astfel si cu cele doua blaturi ramase apoi imbracati tortul in crema ramasa si dati la frigider pentru 20-30 de minute.
Ornati dupa preferinta, eu m ales sa ornez cu alune pisate si un strat de ciocolata alba topita.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cu Crema De Ciocolata Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    danavoicu (Chef de cuisine) , 16 iunie 2014

    nu se insiropeaza? mi se pare cam uscat fara un pic de sirop

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingura apa
  • - 6 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema
  • - 300 g ciocolata alba
  • - 300 g frisca lichida
  • - 100 g gem de capsune

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

danavoicu (Chef de cuisine)

nu se insiropeaza? mi se pare cam uscat fara un pic de sirop

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat