autor:

Mary Filofteia

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Autor: Mary Filofteia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mary Filofteia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Ingrediente
9 oua, 250 g zahar, 250-300 g faina, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, 6 linguri de ulei, 1 praf de sare, , Pentru sirop:, 300 ml apa, 150 ml zahar, 1 esenta de rom/vanilie, , Pentru crema si ornat, 1 borcan crema de cicolata Lidl, 1 l frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 59 min

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare. Dupa ce s-a format o spuma alba tare ca de bezea, adaugam uleiul, esenta de rom si galbenusurile pe care le amestecam cu praful de sare. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam la aluatul deja format amestecand cu miscari de sus in jos cu o lingura/spatula. Tapetam vasul in care vom coace blatul cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute/pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare(in mijlocul blatului).
Punem siropul la fiert format din apa, zahar si esenta de rom, dupa care il lasam sa se raceasca putin.
Pentru crema: eu folosesc crema de ciocolata la borcan de la Lidl pe care o topesc in baie de aburi/la cuptorul cu microunde. Un sfert din crema il amestec cu 100 de ml de frisca lichida batuta pentru a forma o crema.
Montare:
Taiem blatul in 3 bucati. Insiropam primul blat, asezam stratul de crema de ciocolata amestecat cu frisca, adaugam si al doilea blat, il insiropam si adaugam restul de ciocolata topita (simpla, fara frisca), insiropam si al treilea blat si il asezam peste celelalte. Acum ca tortul este gata, il decoram cu frisca dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi
Tort mousse de ciocolata

Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 59 min

0 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 250-300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 ml zahar
  • 1 esenta de rom/vanilie
  • Pentru crema si ornat
  • 1 borcan crema de cicolata Lidl
  • 1 l frisca lichida

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi