autor:

Mary Filofteia

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Autor: Mary Filofteia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mary Filofteia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Ingrediente
9 oua, 250 g zahar, 250-300 g faina, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, 6 linguri de ulei, 1 praf de sare, , Pentru sirop:, 300 ml apa, 150 ml zahar, 1 esenta de rom/vanilie, , Pentru crema si ornat, 1 borcan crema de cicolata Lidl, 1 l frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 59 min

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare. Dupa ce s-a format o spuma alba tare ca de bezea, adaugam uleiul, esenta de rom si galbenusurile pe care le amestecam cu praful de sare. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam la aluatul deja format amestecand cu miscari de sus in jos cu o lingura/spatula. Tapetam vasul in care vom coace blatul cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute/pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare(in mijlocul blatului).
Punem siropul la fiert format din apa, zahar si esenta de rom, dupa care il lasam sa se raceasca putin.
Pentru crema: eu folosesc crema de ciocolata la borcan de la Lidl pe care o topesc in baie de aburi/la cuptorul cu microunde. Un sfert din crema il amestec cu 100 de ml de frisca lichida batuta pentru a forma o crema.
Montare:
Taiem blatul in 3 bucati. Insiropam primul blat, asezam stratul de crema de ciocolata amestecat cu frisca, adaugam si al doilea blat, il insiropam si adaugam restul de ciocolata topita (simpla, fara frisca), insiropam si al treilea blat si il asezam peste celelalte. Acum ca tortul este gata, il decoram cu frisca dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Primu blat lam facut din 8 oua,am separat galbenusurile de albusuri in 2 castroane,peste galbenusuri

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

61 voturi    31 comentarii
12h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 59 min

0 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 250-300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 ml zahar
  • 1 esenta de rom/vanilie
  • Pentru crema si ornat
  • 1 borcan crema de cicolata Lidl
  • 1 l frisca lichida

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
tort de banane