autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de zahar vanilat, 250-350 g crema de ciocolata, 225 g unt sau margarina la temperatura camerei, 5 linguri zahar, 2-3 linguri de rom (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un pandispan din 6 oua, 6 linguri de faina si 6 de zahar. Eu am folosit o forma cu diametrul de 8” (20cm).Se da drumul la cuptor la 350`F. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana iar se intaresc. Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se da la cuptor 350`F aproximativ 30 de minute.Intr-o craticioara se pun 150 g apa si 5 linguri de zahar la foc mic. Se amesteca pana se dizolva, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.Separat se freaca crema de ciocolata cu untul pana se omogenizeaza. Se pune romul si se ameteca iar.Se taie blatul racit in 2 sau 3 parti egale. Se imparte crema in 2-3 parti, dupa caz. Se pune prima bucata de blat pe platou, se insiropeaza, se pune crema, urmatorul blat, sirop, crema, blat, sirop si se acopera cu crema. Se orneaza dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de branza

Tort cu ciocolata si crema de branza

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza

6 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250-350 g crema de ciocolata
  • 225 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri de rom (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina