Se face un pandispan din 6 oua, 6 linguri de faina si 6 de zahar. Eu am folosit o forma cu diametrul de 8” (20cm).Se da drumul la cuptor la 350`F. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana iar se intaresc. Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se da la cuptor 350`F aproximativ 30 de minute.Intr-o craticioara se pun 150 g apa si 5 linguri de zahar la foc mic. Se amesteca pana se dizolva, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.Separat se freaca crema de ciocolata cu untul pana se omogenizeaza. Se pune romul si se ameteca iar.Se taie blatul racit in 2 sau 3 parti egale. Se imparte crema in 2-3 parti, dupa caz. Se pune prima bucata de blat pe platou, se insiropeaza, se pune crema, urmatorul blat, sirop, crema, blat, sirop si se acopera cu crema. Se orneaza dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii