autor:

daniela

» » , , Aperitive, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2017

Ingrediente
Blat, 3 oua, 1 cana zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic cacao, 1,1/2 cana lapte, 1 cana ulei, 2 cani faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 praf de copt, zeama de lamaie, Crema de ciocolata, 400 ml frisca, 200 g ciocolata amaruie, 50 g unt, Crema de cirese negre, 300 g frisca, 100 g lapte condensat, 200 g cirese negre fara samburi, 2 linguri zahar, Decor, 50 ml frisca, 1 ciocolata cu lapte, fructe

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.



Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)



Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.



Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.



Crema de ciocolata



Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.



Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.



Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.



Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.



Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe "Gogoasa"

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de capsuni

Tort cu mousse de capsuni

Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum

1 vot    6 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1,1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 200 g cirese negre fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • fructe

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu -reteta simpla dar cu savoare