Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1,1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 200 g cirese negre fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • fructe

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.

Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.

Crema de ciocolata

Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.

Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.

Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise